G. Nausėda: reikia gerbti VTEK sprendimą, bet žmonių tai neįtikins | Diena.lt

G. NAUSĖDA: REIKIA GERBTI VTEK SPRENDIMĄ, BET ŽMONIŲ TAI NEĮTIKINS

Etikos sargams reabilitavus premjerą Sauliu Skvernelį dėl lėšų jo gatvės asfaltavimui skyrimo, prezidentas Gitanas Nausėda ragina gerbti šį sprendimą, kartu pabrėžia, jog žmonių, laukiančių jų gatvių asfaltavimo metų metus, tai neįtikins.

„VTEK priėmė sprendimą dėl kelio asfaltavimo į premjero S. Skvernelio namus aplinkybių. Jis buvo palankus premjerui. Demokratinėje valstybėje privalome gerbti valstybės įgaliotos institucijos išvadą. Čia būtų galima padėti tašką, tačiau... Politikų ir viešųjų asmenų teisės tokio pobūdžio klausimais nėra lygios eilinio piliečio teisėms. Jos turi būti mažesnės!“ – feisbuke rašo G. Nausėda.

Anot jo, šios teisės galėtų būti vienodos „tik tuo atveju, jei Lietuvoje turėtume tiek lėšų ir asfalto, kad pajėgtume nedelsdami išasfaltuoti keliukus į kiekvieno iš mūsų namus“.

„O kol taip nėra, asfaltuojame vienur, tuo tarpu kitose Lietuvos vietose žmonės metų metus laukia, kol kelininkai „atras“ ir jų rajoną. Ir niekas nesugebės jų įtikinti, kad viskas čia yra gerai“, – tvirtina prezidentas.

VTEK, po pusmetį trukusio tyrimo, trečiadienį konstatavo, jog nepakanka duomenų teigti, kad premjeras Saulius Skvernelis supainiojo interesus, kai pernai spalį su savo vadovaujamu Ministrų kabinetu skyrė 300 tūkst. eurų Vilniaus rajono savivaldybės keliams. Šie pinigai buvo nukreipti Upės gatvės šalia premjero namų asfaltavimui.

Seimo pirmininkas: reputacinė žala padaryta

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis teigia, kad nepaisant Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos (VTEK) sprendimo nutraukti tyrimą dėl galimo premjero Sauliaus Skvernelio interesų supainiojimo skiriant lėšų asfaltuoti gatvę šalia jo namų, reputacinė žala padaryta.

„Kada nėra duomenų pripažinti vienaip ar kitaip, tyrimas nutraukiamas. Bet reputacinė žala padaryta ir premjerui, ir pačiam veiksmui, ir savivaldybei“, – ketvirtadienį Seime žurnalistams sakė parlamento vadovas.

Anot jo, tyrimo nutraukimas rodo, kad trūksta duomenų pripažinti, jog premjeras supainiojo interesus arba jų nesupainiojo.

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

Agnė

Manes neįtikino namo pasistatymas draustinyje

Dumblas

Mes ir be etikos sargų žinojom atsakymą "vsio zakono" kai eini tokias pareigas Lietuvoj. Niekas nesikeičia metų metais..tas pats dumblas

komentuoja

Prezidentas turetu aiskiai pasisakyti, o ne klabeti tariamaja nuosaka, tai tik sudaro itampa ir silpnina salies ivaizdi. Negalima tupcioti, ten kur reikia eiti ar i viena puse ar i kita.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS