G. Nausėda sako, kad pritartų „Brexito“ termino atidėjimui | Diena.lt

G. NAUSĖDA SAKO, KAD PRITARTŲ „BREXITO“ TERMINO ATIDĖJIMUI

Briuselyje viešintis prezidentas Gitanas Nausėda sako, kad pritartų dar kartą pratęsti Jungtinės Karalystės pasitraukimo iš Europos Sąjungos (ES) terminą, kad „Brexitas“ įvyktų susitarus dėl tarpusavio ekonominių ir kitų santykių.

„Aš manau, kad tai tikrai nėra blogiausia alternatyva (pratęsti terminą). Pati blogiausia alternatyva, mano giliu įsitikinimu, yra „Brexitas“ be susitarimo“, – žurnalistams ketvirtadienį sakė šalies vadovas, susitikęs su ES institucijų lyderiais.

„Jeigu tai užtruks daugiau laiko, bet vis dėlto prives prie „Brexito“ su susitarimu, tai yra viena iš palankesnių alternatyvų“, – teigė jis.

Britanijos parlamentas trečiadienį pritarė įstatymo projektui, pagal kurį Boriso Johnsono (Boriso Džonsono) vyriausybė turėtų prašyti ES atidėti „Brexitą“ iki sausio pabaigos.

Tokį prašymą premjeras turėtų pateikti, jeigu iki spalio pabaigos nepavyktų pasiekti susitarimo su bloku. Reaguodamas į balsavimus parlamente B. Johnsonas siekia pirmalaikių rinkimų.

G. Nausėda perspėjo, kad „Brexitas“ be susitarimo gali sulėtinti Lietuvos ekonomikos augimą „dešimtosiomis BVP procento dalimis“.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Anonimas

patys nežino ko nori

is

viso netik pritart bet ir panaikint deretu nes to reikalauja tauta o seniai ir toliau loja savo giesmele pagal monarchu uzgaidas brex ir taskas iki isterijos ......

SUSIJUSIOS NAUJIENOS