G. Nausėda: stipri šeima kuria stiprią valstybę | Diena.lt

G. NAUSĖDA: STIPRI ŠEIMA KURIA STIPRIĄ VALSTYBĘ

  • 19

Stipri šeima kuria stiprią valstybę, sprendimų priėmėjai privalo veidu atsigręžti į šeimas, sako prezidentas Gitanas Nausėda, sveikindamas gyventojus Tarptautinės šeimos dienos proga.

„Šeimos gerovė – tai valstybės gerovė. Sprendimų priėmėjai privalo veidu atsigręžti į šeimas: gerbti šeimos vertybes, skatinti šeimų kūrimąsi, pasirinkimą turėti vaikų, padėti juos auginti, kurti draugiškas sąlygas visiems dirbantiems tėvams“, – teigiama sekmadienį išplatintame jo pareiškime.

Seime šiuo metu rengiamas naujas Partnerystės įstatymo projektas, siekiant Lietuvoje įteisinti tiek skirtingų, tiek tos pačios lyties asmenų partnerystę. Pernai toks projektas atmestas.

 

 

G. Nausėdos teigimu, „stipri šeima kuria stiprias bendruomenes, atsakingą ir veiklią pilietinę visuomenę“, „stipri šeima kuria stiprią valstybę“.

Pasak jo, stipriai šeimai reikalingas stiprus ryšys su valstybe.

„Ši partnerystė kuria šeimai palankią aplinką – pagarbą, teisingumą, lygias galimybes, prieinamas ir kokybiškas sveikatos, švietimo, socialines ir kultūros paslaugas. Būstą ir darbą, laisvalaikį ir žalias erdves. Gerovę“, – tvirtino jis.

Sprendimų priėmėjai privalo veidu atsigręžti į šeimas.

Prezidentas priminė, kad šeimos reikšmė įtvirtinta ir Konstitucijoje.

Anot G. Nausėdos, dar giliau šeimos svarba juntama karo Ukrainoje akivaizdoje. Jo teigimu, šeimą reikia branginti taip pat, kaip laisvę.

„Lygiai taip pat šiandien kviečiu branginti ir šeimą – mūsų solidarumo, vienybės ir stiprybės šaltinį“, – sakė jis.

Sekmadienį minima Tarptautinė šeimos diena, įvairiuose Lietuvos miestuose rengiamos šeimų šventės.

Rašyti komentarą
Komentarai (19)

Anonimas

.....stipriai šeimai reikalingas stiprus ryšys su valstybe....tai kaip padaryti tą ryšį,jei valstybė visai nesirūpina savomis lietuviškomis šeimomis,kas kita pabėgėlių,svetimšalių šeimos.Na bet atleiskim G.Nausėdai,jis gi filosofas,ir kartais filosofiškai nusišneka.

Hans Van Birbindamm

Nauseda jusu dirba savo naudai ir neneudai. Ja.

...

niekas nenori pakso likimo
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS