G. Nausėda su Europos lyderiais aptars sankcijas Rusijai, paramą Ukrainai | Diena.lt

G. NAUSĖDA SU EUROPOS LYDERIAIS APTARS SANKCIJAS RUSIJAI, PARAMĄ UKRAINAI

  • 4

Prezidentas Gitanas Nausėda ketvirtadienį su Europos Sąjungos (ES) lyderiais Briuselyje aptars sankcijas Rusijai, paramą Ukrainai.

Anot šalies vadovo, Europos Vadovų Taryboje (EVT) taip pat bus kalbama apie ES karines priemones, pagalbos paramą, kurį padėtų atkurti Ukrainą.

„Briuselyje kalbėsime apie tolesnę Europos Sąjungos finansinę pagalbą Ukrainai, apie sankcijas agresorei Rusijai, apie Europos Sąjungos karines priemones, kurios padės kovoti šiandien ir pagalbos paramą, kuri padės atkurti dar stipresnę Ukrainą ateityje“, – spaudos konferencijoje Kyjive trečiadienį sakė G. Nausėda.

Vėliau vykdamas į Briuselį G. Nausėda pabrėžė, kad Lietuva nori perduoti žinią apie tolesnę paramą Ukrainai: „Tiek tiesioginę paramą Ukrainai, kuri bus išreikšta finansine-ekonomine parama, bet, kita vertus, taip pat ir politine parama – kiek galima greitesnis priartėjimas prie narystės Europos Sąjungoje“. 

Jeigu tos išvados bus teigiamos, gruodžio mėnesį jau galime pradėti diskusiją ir priimti sprendimą dėl narystės pradžios.

Pasak G. Nausėdos, spalio mėnesį Europos Komisija pateiks savo išvadas, kaip Ukrainai sekasi vykdyti rekomendacijas dėl reformų.

„Jeigu tos išvados bus teigiamos, gruodžio mėnesį jau galime pradėti diskusiją ir priimti sprendimą dėl narystės pradžios“, – kalbėjo prezidentas.

ES pernai suteikė Ukrainai kandidatės į Bendrijos nares statusą.

G. Nausėda Briuselyje taip pat ragins ES priimti 12 sankcijų Rusijai paketą

Naujausias, vienuoliktasis, paketas buvo priimtas birželį. Juo siekiama užkardyti landas apeiti jau anksčiau priimtas sankcijas Maskvai dėl jos invazijos į Ukrainą.

Bendrija praėjusią savaitę pareiškė, kad Ukraina, net vykstant karui ir nesiliaujant Rusijos atakoms, toliau siekia pradėti narystės derybas su bloku, ir pagyrė ją už reformas keliuose sektoriuose.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Na kaip jau be

Srankciju,niekaip.Daugiau zirnukus su spirguciais reikia jesti,dar geriau seksis tik kazin kaip reikes is sito sudo iki kranto daplaukt,taip ir nuburbulioste,srankcionieriai.

Juokiasi

Rusija iš tu sankcijų, kurios veikia daugiau vakarus nes smarkiai smunka valstybiu bendras vidaus produktas ,tik jankiai tokia propaganda varo ir kabina mums makaronus, kad viskas gerai

Man

tai gėda būtų prieš valstybių vadovus tam klounui pastoviai dėvėti ta nublukusę futbolkę, atrodo kaip koks nusmurgęs narkomanas
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS