G. Nausėda su Italijos vadovu aptarė dvišalius santykius, bendradarbiavimą | Diena.lt

G. NAUSĖDA SU ITALIJOS VADOVU APTARĖ DVIŠALIUS SANTYKIUS, BENDRADARBIAVIMĄ

  • 3

Prezidentas Gitanas Nausėda penktadienį su Italijos vadovu Sergio Mattarella (Serdžu Matarela) aptarė dvišalius santykius, bendradarbiavimą transatlantinėse organizacijose ir saugumo klausimus.

Anot šalies vadovo, abiejų šalių bendradarbiavimas nuolat stiprėja ir dvišaliu, ir tarptautiniu lygiu.

„Vertiname aktyviai plėtojamus politinius, ekonominius ir kultūrinius mūsų šalių ryšius, esame artimi sąjungininkai Europos Sąjungoje ir NATO. Panašiai matome šiandienos geopolitinius iššūkius, su kuriais pastaruoju metu susiduria Europos Sąjunga. Italijos pastangos ir pavyzdys palaikant Europos idealus, taip pat nuoseklus indėlis į mūsų regiono gynybos užtikrinimą yra ypač svarbūs“, – Prezidentūros pranešime cituojamas G. Nausėda.

Pasak prezidento, bendrą grėsmių matymą liudija ir Italijos įsitraukimas, stiprinant Baltijos valstybių saugumą.

„Italijos karių dalyvavimas NATO priešakinių pajėgų batalione ir 2020 metais planuojama oro policijos misija Lietuvoje yra konkretūs Italijos įsipareigojimų savo sąjungininkams ir regioniniam stabilumui išraiška“, – rašoma pranešime.

Anot G. Nausėdos, Lietuva supranta ir grėsmes, su kuriomis susiduria Italija.

„Savo ruožtu Lietuva prisideda prie NATO Pietų strateginio centro Neapolyje veiklos, stiprindama bendrą Aljanso atsaką į terorizmą, padėdama užtikrinti stabilumą Pietų kaimynėse“, – teigia Prezidentūra.

Jame taip pat teigiama, kad G. Nausėda susitikime su Italijos vadovu akcentavo glaudų abiejų šalių bendradarbiavimą verslo, mokslo, akademinių mainų ir kultūros srityse.

„Italija yra svarbi Lietuvos prekybos partnerė – pernai pagal prekybos apyvartą, Italija buvo 8-oje vietoje. Lietuvos eksportas į Italiją nuolat auga, Lietuvoje gaminami maisto produktai yra vertinami ir randa savo pirkėją Italijoje“, – rašoma pranešime.

Pasak Prezidentūros, G. Nausėda pakvietė Italijos vadovą kartu dalyvauti Italijos ir Lietuvos verslo forumuose, aktyviai juos globoti, skatinant verslo bendruomenių ryšius.

Anot Prezidentūros, svarbų politinį ir ekonominį abiejų valstybių bendradarbiavimą papildo kultūrinis ir visuomeninis Lietuvos ir Italijos dialogas.

Šių metų Venecijos meno bienalėje Lietuvos menininkės pristatė šiuolaikinę operą „Saulė ir jūra“, kuri apdovanota „Auksiniu liūtu“.

G. Nausėda vizito Italijoje metu penktadienį taip pat susitiko ir su popiežiumi Pranciškumi. Vizito metu prezidentą lydi pirmoji ponia Diana Nausėdienė.

GALERIJA

  • Gitanas Nausėda ir Sergio Mattarella
  • G. Nausėda su Italijos vadovu aptarė dvišalius santykius, bendradarbiavimą
  • G. Nausėda su Italijos vadovu aptarė dvišalius santykius, bendradarbiavimą
  • Gitanas Nausėda ir Sergio Mattarella
  • Gitanas Nausėda ir Sergio Mattarella
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Supratau

Aptare kiek parazitu nigeriu importuos.

O ka

Del Astravo nepasiskunde?

Anonimui Pydarui

menkista

SUSIJUSIOS NAUJIENOS