G. Nausėda su verslo atstovais aptars gynybos stiprinimo poreikius | Diena.lt

G. NAUSĖDA SU VERSLO ATSTOVAIS APTARS GYNYBOS STIPRINIMO POREIKIUS

Seimui šią savaitę priėmus svarstyti vadinamąjį Gynybos fondo paketą, prezidentas Gitanas Nausėda ir verslo atstovai aptars šalies gynybos stiprinimo poreikius bei jų įgyvendinimą.

„Prezidentas susitikime su verslo iniciatyvos „4 procentai“ atstovais ir skėtinių verslo asociacijų vadovais aptars Lietuvos gynybos stiprinimo poreikius ir jų įgyvendinimą  veikiant kartu ir siekiant sinergijos su Lietuvos verslo bendruomene“, – BNS sakė prezidento atstovas spaudai Ridas Jasiulionis.

Gynybos finansavimą politikai nori didinti iki 3 proc. bendrojo vidaus produkto (BVP) siekiant kariuomenėje greičiau kurti diviziją, iki 2027 metų priimti Lietuvoje Vokietijos brigadą ir pasirengti visuotiniam šaukimui.

Kovą į iniciatyvą susibūrusios dalis verslo asociacijų ir įmonių ragina visuomenę ir politikus susitarti dėl bent 4 proc. BVP siekiančio gynybos finansavimo.

Vykstant diskusijoms dėl papildomų lėšų gynybai, prezidentas nekart teigė, kad papildomas finansavimas krašto apsaugai turėtų būti surinktas daugiausiai didinant mokesčius verslui.

Verslo atstovai teigė pritariantys Vyriausybės siūlymui 1 proc. punktu didinti pelno mokestį, tačiau kritikavo ketinimus didinti akcizus kurui, alkoholiui ir tabakui, apmokestinti dalį draudimo sutarčių.

Diskusijose dėl papildomų lėšų gynybai metu verslas taip pat siūlė krašto apsaugos poreikiams didinti pridėtinės vertės mokesčio (PVM) tarifą, bet politikai tam nepritarė.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS