G. Nausėda sukritikavo D. Grybauskaitę: kalba nežinodama, kokia yra reali situacija | Diena.lt

G. NAUSĖDA SUKRITIKAVO D. GRYBAUSKAITĘ: KALBA NEŽINODAMA, KOKIA YRA REALI SITUACIJA

Buvusiai šalies vadovei turėtų būti žinoma, kad Europos Vadovų Taryba (EVT) nepriima sprendimų dėl sankcijų taikymo, teigė prezidentas Gitanas Nausėda.

„EVT mes kalbėjome apie solidarumą Lietuvai, nes toks ir yra EVT tikslas. Aš supažindinau su situacija, kokia ji yra, kokie yra grasinimai iš Rusijos pusės, ir kolegos vieningai pritarė“, – ketvirtadienį žurnalistams Madride sakė G. Nausėda.

Tai jis pareiškė reaguodamas į kadenciją baigusios prezidentės Dalios Grybauskaitės trečiadienį išsakytą kritiką, jog poziciją dėl Kaliningrado tranzito Lietuva turėjo išsakyti dar praėjusią savaitę vykusios EVT metu, o jokių pokyčių ar atnaujinimų šiuo klausimu Europos Sąjungos (ES) institucijos negali priimti be Lietuvos sutikimo.

Ž. Gedvilos/BNS nuotr.

„Tikrai EVT nepriima sprendimų dėl sankcijų taikymo ir tai turėtų būti gerai žinoma buvusiai prezidentei“, – pridūrė šalies vadovas.

G. Nausėda teigė nesuprantantis, kuo paremta kadenciją baigusios šalies vadovės kritika.

„Nesuprantu, iš kur ta kritika ateina. Žmogus, kuris nėra informuotas, kalba nežinodamas, kokia yra reali situacija“, – teigė prezidentas.

Galbūt daroma kažkokia politika, bet prielaidos kalbėti arba remtis kažkokiais nepatvirtintais, išgalvotais argumentais...

„Galbūt daroma kažkokia politika, bet prielaidos kalbėti arba remtis kažkokiais nepatvirtintais, išgalvotais argumentais... Žinote, vienas žmogus pradeda pas mus sakinius „kas galėtų paneigti?“ Tai būtų gerai, kad tas žmogus ir liktų originalus, kad neatsirastų mėgdžiotojų, nes kopijos visuomet blogesnės už originalą“, – sakė G. Nausėda.

Pasak šalies vadovo, už sankcijų taikymą atsakinga Vyriausybė, tačiau visos valdžios institucijos siekia, kad būtų atstovaujami Lietuvos interesai.

„Sankcijų taikymo klausimai yra Vyriausybės rankose, ir mes visi nuosekliai (...), ir vieningai dirbsime tam, kad būtų atstovaujami pirmiausia Lietuvos interesai. Tai yra didžiausias ir aukščiausias prioritetas mums“, – sakė G. Nausėda.

Birželio 17-ąją įsigaliojus Europos Sąjungos sankcijoms, Lietuva apribojo plieno bei juodųjų metalų tranzitą į Kaliningradą ir nurodė tai padariusi remdamasi EK išaiškinimu.

Reaguodama į tai Maskva pareiškė, kad tranzito ribojimais pažeidžiami tarptautiniai susitarimai ir pagrasino atsaku.

Reaguodama į situaciją, EK šiuo metu rengia atnaujintas gaires dėl sankcijų.

Tuo metu Prezidentūroje pirmadienį susirinkę šalies vadovai sutarė „dėl pagrindinių principų ir pamatinių nuostatų“, konsultuojantis su EK.

Premjerė Ingrida Šimonytė pirmadienį teigė, jog Lietuva išsakė nemažai pastabų EK, rengiančiai naujas gaires dėl to, kaip ES sankcijos Rusijai turėtų būti įgyvendinamos prekių tranzitui į Kaliningradą.

Rašyti komentarą
Komentarai (79)

kur jievro opos buvo

kai nato byb sosai Irako žmones žudė? Kur sankcijos? Kur sankcijos Donbaso žudikam? kodėl krapai nenubausti už Minsko susitarimų nesilaikymą? Atsakymas - išsigimėliai laukė kol už rusakalbių žudymą krapai bus užpulti. Tada šers krapo nacius ginkluote kad tie rusus žudytų. O sulaukę laiko sudraskys ir pasidalys Rusiją. Kaip po abie karų draskė Vokietiją.Todėl taikos niekam nereikia . Ypač makakojan kiam. O už ponų pramogas mužikai moka. Jei kiek atgal per porą metų vien iš mano algos langus dvigubu paketu sudėjau, sienas apšiltinau. Tai dabar tik paėst ir dyzelio į darbą išeina. Rusiška ar bulbašų mediena buvo kokybė. Iš lietuviškos 35 - 50 pločio dilės tris lentutes 85 mm pločio išpjaunu. Kokybė AA ir AB. Ir tai kruvinas darbas. Gateristo pjovimas kaip šuns numežta. Kas liko reismusuotos malkos.

runkelių žodynas komentaruose "turtingas"

Klaipėdos runkeliai prabilo. Koks jų žodynas...kaip iš savartyno bomžų.

Nausėda vėl įžeidus ir neteisingai skleidžia ką ji sakė

Girdėjau jos žodžius ir Nausėda vėl įžeidus ir neteisus. Ji nieko nekritikavo - tik pasakė ,kad bė mūsų valdžios sutikimo nieks nebus priimta
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS