Jau aišku, kada G. Nausėda vyks pirmojo vizito į Lenkiją | Diena.lt

JAU AIŠKU, KADA G. NAUSĖDA VYKS PIRMOJO VIZITO Į LENKIJĄ

Išrinktasis prezidentas Gitanas Nausėda pirmojo vizito kaip šalies vadovas vyks į Lenkiją liepos 16 dieną, trečiadienį pranešė užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius.

„Fiksuotas pirmasis užsienio vizitas, apie ką kalbėjo jau išrinktasis prezidentas. Fiksuota data – liepos 16-ąją jis įvyks“, – žurnalistams sakė L. Linkevičius po susitikimo su G. Nausėda.

G. Nausėdos inauguracija įvyks liepos 12 dieną.

Pasak ministro, kontaktai su kitais tradiciniais Lietuvos partneriais visada bus išrinktojo prezidento darbotvarkėje, bet kiti užsienio vizitai kol kas nėra suderinti.

Anot L. Linkevičiaus, prisiekus naujajam prezidentui užsienio politikoje „gali būti taktinių pokyčių, niuansų“, bet strateginių posūkių tikėtis nereikėtų.

G. Nausėda anksčiau žadėjo palaikyti dialogą su Baltarusija ir pakeisti retoriką Rusijos atžvilgiu.

„Mūsų laikysena pagrįsta vertybėmis ir tam tikrais principais ir aš manau, kad tie argumentai yra visiems aiškūs“, – kalbėjo ministras.

„Vertinimai ir pozicija nepakitusi, o kaip atrodys dialogas, parodys laikas“, – tvirtino jis.

L. Linkevičius sakė su išrinktuoju prezidentu neaptaręs galimybių likti poste po inauguracijos.

Dėl valdančiosios koalicijos šiuo metu derasi Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga, Lietuvos socialdemokratų darbo partija bei „Tvarka ir teisingumas“. Šios partijos laukia prie daugumos prisidedant Lietuvos lenkų rinkimų akcijos – Krikščioniškų šeimų sąjungos.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Petras

...reikia normaliai bendrauti su visais kaimynais,... tad jei būtų mano valia, tai pirmu vizitu vykčiau kalbėtis su Rusija... gerinti šalių santykius, nes tai naudinga abiejoms pusėms ne tik ekonomiškai...!!! ...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS