G. Nausėda suteikė įgaliojimus Lietuvos ambasadoriams Kinijoje ir PAR | Diena.lt

G. NAUSĖDA SUTEIKĖ ĮGALIOJIMUS LIETUVOS AMBASADORIAMS KINIJOJE IR PAR

  • 1

Prezidentas Gitanas Nausėda nuotoliniu būdu suteikė įgaliojimus Lietuvos ambasadorei Kinijos Liaudies Respublikoje Dianai Mickevičienei ir ambasadoriui Pietų Afrikos Respublikoje (PAR) Dainiui Junevičiui.

Kalbėdamas su naujai paskirta ambasadore Kinijoje, šalies vadovas pabrėžė, kad Lietuva, kaip ir kitos ES valstybės, yra suinteresuota politinių, ekonominių ir prekybinių, kultūrinių santykių su Kinija plėtojimu. Tarpusavio ryšiai turi būti paremti pagarbos demokratijai, žmogaus laisvėms ir teisėms principais.

Prezidentas įvardijo perspektyvias Lietuvos ir Kinijos ekonominio bendradarbiavimo augimo sritis – tai Lietuvos eksporto į Kinijos rinką skatinimas, Kinijos turistų į Lietuvą pritraukimas. Lietuvos išplėtotos transporto ir logistikos sektoriaus paslaugos galėtų būti panaudotos Kinijos prekių srautų tranzitui per Lietuvą.

Susitikime taip pat aptartas kultūros ir akademinių ryšių abipusiškai naudingose srityse skatinimas.

Pokalbyje su būsimuoju ambasadoriumi PAR valstybės vadovas akcentavo užsienio politikos prioritetus, skiriant didesnį dėmesį dvišalių santykių stiprinimui ir Lietuvos žinomumo PAR didinimui. Prezidentas pabrėžė ekonominės diplomatijos svarbą santykių plėtrai. Plėtojant Lietuvos ir PAR ekonominį bendradarbiavimą, daugiausia pastangų turi būti skiriama informacinių ir finansinių technologijų paslaugų, atsinaujinančių technologijų srityse.

Šalies vadovas akcentavo poreikį visapusiškai bendradarbiauti su gausia PAR litvakų bendruomene. Ją matome kaip tiltą tarp Lietuvos ir PAR bei jos kaimyninių valstybių.

GALERIJA

  • G. Nausėda suteikė įgaliojimus Lietuvos ambasadoriams Kinijoje ir PAR
  • G. Nausėda suteikė įgaliojimus Lietuvos ambasadoriams Kinijoje ir PAR
R. Dačkaus / Prezidentūros nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Anonimas

PAR... Teeeip... PAR...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS