G. Nausėda: taikus baltarusių tautos demokratijos siekis yra fundamentalus pokytis | Diena.lt

G. NAUSĖDA: TAIKUS BALTARUSIŲ TAUTOS DEMOKRATIJOS SIEKIS YRA FUNDAMENTALUS POKYTIS

  • 39

Prezidentas Gitanas Nausėda reiškia solidarumą su Baltarusijos tauta, kovojančia už demokratiją ir žmogaus teises savo Tėvynėje.

Pasak prezidento, Baltarusijos opozicijos lyderės Sviatlanos Cichanouskajos inicijuotas Tarptautinės solidarumo su Baltarusija dienos minėjimas sekmadienį visame pasaulyje atkreipia dėmesį į taikų demokratinių pokyčių siekį kaimyninėje šalyje ir į būtinybę visose pasaulio valstybėse saugoti bei puoselėti demokratines vertybes kiekvieną dieną.

„Taikus baltarusių tautos demokratijos siekis yra fundamentalus pokytis. Palaikymas pilietinei visuomenei yra neįkainojamas įrankis šioje sunkioje kovoje – jis sustiprina, motyvuoja, telkia ir nugali baimę. Prisimename, kad be palaikymo Lietuvai būtų buvę sunkiau siekti nepriklausomybės nuo Sovietų Sąjungos, todėl puikiai suprantame, koks svarus ir prasmingas yra solidarumo gestas mūsų kaimynų drąsai įgyvendinti savo svajones“, – teigė prezidentas.

Tarptautinės solidarumo su Baltarusija dienos proga Lietuvos Respublikos Prezidentūra nušvis istorinės tautinės Baltarusijos vėliavos spalvomis.

Prie Tarptautinės solidarumo su Baltarusija dienos minėjimo prisijungia ir 28 savivaldybės. Sostinė žada tautinės Baltarusijos vėliavos spalvomis apšviesti tiltus per Nerį, taip pat ryškiausius architektūros paminklus. Solidarumą su Baltarusija pareikš ir daugelis Europos Sąjungos šalių bei jų lyderių.

Rašyti komentarą
Komentarai (39)

PAGALVOKIM

Pastovus musu Valdzios atstovu susirupinimas ir globojimas chuliganavojancius Baltarusijos maistininkus slyksciai kirsina Baltarusijos ir Lietuvos liaudi Slykstu kada visi chuliganavojantys maistininkai Lietuvoje priimami kaip DIDVYRIAI maitinami ir islaikomi is musu visu mokesciu moketoju kisenes .Slykstu kada pas mus pensininkai gyvena SKURDE o valdzios klerkai pinigus DRABSTO kazkokiu atbegusiu valkatu maitinimui ir islaikymui Labai idomu kada baigsis GENOCIDAS savos tautos skurdinimas o atbegusiem maistininkam butinai sudaromos SILTNAMIO SALYGOS Nei viena Europos Sajungos valstybe nekirsina Baltarusiu tautos ir elgiasi labai ismintingai tik vienintele Lietuva pirmauja Europos Sajungoje pastoviai kirsindama ir purvais drabstydama suverenia ir nepriklaisoma Baltarusijos valstybe PAGALVOKIM IR SUSTOKIM

Simas

Prezidentas neturi ka veikti.Jo pagrindine veikla reiksti susirupinima del baltarusiu ir rusu opozicionieriu geroves

Iš pragaro neišeis.....

Tauta badauja....vargsta gatvėse o carienė medaliais ir premijomis apsikabinus..... nusipenėjo net kompiuterio ekrane netelpa......greitai sprogs iš žmonių ašarų.........Dievas viską mato....ateis atpildo valanda.....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS