G. Nausėda tęsia vizitą Švedijoje: susitiks su karaliumi Karlu XVI Gustavu | Diena.lt

G. NAUSĖDA TĘSIA VIZITĄ ŠVEDIJOJE: SUSITIKS SU KARALIUMI KARLU XVI GUSTAVU

  • 7

Prezidentas Gitanas Nausėda su oficialiu vizitu lankosi Švedijoje.

Trečiadienį numatytas jo susitikimas Švedijos karaliumi Karlu XVI Gustavu, premjeru Stefanu Lofvenu ir Riksdago pirmininku Andreasu Norlenu.

Per susitikimus su Švedijos vadovais G. Nausėda aptars Lietuvos ir Švedijos dvišalių santykių stiprinimo galimybes, Europos Sąjungos ir su regiono saugumu susijusius klausimus, padėtį Baltarusijoje, ES Rytų Partnerystės iniciatyvą, ES rytinių sienų apsaugos ir nelegalios migracijos srautų valdymo, Astravo atominės elektrinės saugumo ir elektros nepirkimo problemas, pranešė Prezidentūra.

Taip pat bus aptartas bendradarbiavimas ekonomikos, kultūros ir mokslo srityse, pažymėtas diplomatinių santykių užmezgimo 100-metįis ir atkūrimo 30-metis.

Stokholmo rotušėje Lietuvos prezidentas įteiks valstybinį apdovanojimą už nuopelnus Lietuvai Stokholmo miesto tarybos pirmininkei Ceciliai Brinck (Sesilijai Brink).

Jis taip pat apsilankys Stokholmo Karališkajame arsenale, kur saugoma viena didžiausių XVI–XVIII amžiaus lituanistinių vertybių kolekcija.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Anonimas

Karaliai, tai istorinių muziejų eksponatai

klausimai

Yra tik keli klausimai. Ar sutiks švedų berniuką ? Ar paklaus jis prezidento ir kaip gražiai jis atsakys? Gal nesusipyks su visais ir neįsižeis , kaip Lietuvoje?

Anonimas

Netikejau .kad po rinkimu bus toks .Keliautojas su palyda .
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS