G. Nausėda: turime laikytis nacionalinio susitarimo dėl gynybos | Diena.lt

G. NAUSĖDA: TURIME LAIKYTIS NACIONALINIO SUSITARIMO DĖL GYNYBOS

  • 9

Londone NATO lyderių susitikime dalyvaujantis prezidentas Gitanas Nausėda teigia, kad Lietuva privalo vykdyti partijų susitarimą dėl gynybos ir iki 2030 metų finansavimą gynybai padidinti iki 2,5 proc. nuo BVP. Pasak šalies vadovo, nuo šio susitarimo priklausys ir kitų partijų susitarimų tolimesnė sėkmė.

„Mes esame įsipareigoję. Mes savo įsipareigojimus vykdome ir laikysimės nacionalinio susitarimo, kurį priėmė politinės partijos prieš keletą metų. Tai yra jų įsipareigojimas, ir (...) būsimųjų nacionalinių susitarimų sėkmė arba įvaizdis priklausys nuo to, kaip sėkmingai vykdysime šitą vieną iš pirmųjų nacionalinių susitarimų itin gyvybiškai svarbiu klausimu“, – teigė G. Nausėda.

Parlamentinės partijos praėjusių metų rugsėjį Vyriausybėje pasirašė susitarimą dėl artimiausio dešimtmečio gynybos politikos. Susitarime numatyta ne vėliau kaip iki 2030 metų finansavimą gynybai padidinti iki 2,5 proc. nuo BVP.

GALERIJA

  • G. Nausėda: turime laikytis nacionalinio susitarimo dėl gynybos
  • G. Nausėda: turime laikytis nacionalinio susitarimo dėl gynybos
  • G. Nausėda: turime laikytis nacionalinio susitarimo dėl gynybos
R. Dačkaus / Prezidentūros nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Jonson

O kad trečdalis ir daugiau pensininkų, pedagogai, kiti skursta, kas Lietuva neoliberalu valdymo pasekoje skurdžiausių Europos valstybė, tai Nausėdai nesvarbu, svarbu mesti milžiniškas lėšas militaristiniu poreikių tenkinimui, o tautategul skursta toliau. Jis nesirūpina Lietuva, nes Lietuva sudaro jos žmonės. Lietuva neturėjo tikro prezidento ir matyt netures

Kęstas

Mes - apie Rusiją, visi - apie Kiniją. Ant kino ... į rojų nenujosime. Kokia dabar bus tarptautinė prekyba? Tai galima suprasti iš naujos prekybos sutarties tarp JAV, Meksikos ir Kanados. "Joje reikalaujama, kad mažiausiai 70 procentų automobilių plieno ir aliuminio būtų perkama Šiaurės Amerikoje, o tai galėtų padėti padidinti JAV metalo gamybą. 40–45 procentus automobilio turinio turi generuoti darbuotojai, uždirbantys vidutinį 16 JAV dolerių per valandą atlyginimą. Ši 16 JAV dolerių per valandą riba yra pastangos priversti automobilių kompanijas arba padidinti mažus atlyginimus Meksikoje, arba pasamdyti daugiau darbuotojų JAV ir Kanadoje. Tokį rezultatą demokratai ilgai rėmė, o dabar remia ir JAV respublikonai, vadovaujami prezidento D. Trumpo. Nuorodas ir platesnį aptarimą galima rasti, guglinant žodžius apie mokslą-studijas-ekonomiką.

o

kas apvalys /namus/ nuo visu iteisintu banditu uzsilikusiu sovitkgb....istu gal koks skvernpalikuonis ar kt o as kaip niekur toliau karaliausiu pagal u spec t uzsakymus nuo kuriu paprastam zmogui negeriau?.......
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS