G. Nausėda tvirtina nematantis pagrindo persvarstyti sprendimą dėl A. Reed pilietybės | Diena.lt

G. NAUSĖDA TVIRTINA NEMATANTIS PAGRINDO PERSVARSTYTI SPRENDIMĄ DĖL A. REED PILIETYBĖS

  • 17

Prezidentas Gitanas Nausėda tvirtina nematantis pagrindo peržiūrėti sprendimą ledo šokėjai Allison Reed (Elison Ryd) nesuteikti Lietuvos pilietybės už nuopelnus.

„Aš norėčiau pamatyti, kas įvyko nuo paskutinio sprendimo, kuomet, taip, mes priėmėme neigiamą sprendimą, nes manėme, kad tam yra labai rimtų konstitucinio pobūdžio kliūčių“, – pirmadienį LRT televizijos laidai „Dienos tema“ sakė jis.

„Jeigu pateikta bus tokia informacija, kuri leis mums peržiūrėti sprendimą, mes tą sprendimą svarstysime, tačiau šiandien, disponuodamas ta informacija, kurią turiu, nemanau, kad sprendimas galėtų būti kitoks“, – pridūrė valstybės vadovas.

Jeigu pateikta bus tokia informacija, kuri leis mums peržiūrėti sprendimą, mes tą sprendimą svarstysime.

Nuolat keliamą klausimą dėl Lietuvos pilietybės suteikimo ledo šokėjai G. Nausėda vadino savotišku spaudimu.

„Tiesą sakant, aš nelabai suprantu kitą kartą to spaudimo, kuris yra formuojamas. Mes juk dar turbūt nepamiršome tų buvusių istorijų, susijusių su mūsų dailiuoju čiuožimu ir su pilietybės išdavimu vienam asmeniui. Tai nebuvo istorija, kuri norėtume, kad pasikartotų“, – sakė prezidentas.

1993 metais išimties tvarka Lietuvos pilietybė suteikta ledo šokėjai Margaritai Drobiazko, pernai rugpjūtį jai ir jos sutuoktiniui Povilui Vanagui G. Nausėda atėmė valstybės apdovanojimą už tai, kad jie pasirodė ant ledo Sočyje nepaisant to, kad tuo metu vyko Rusijos karas prieš Ukrainą.

2013 metais tuometinė prezidentė Dalia Grybauskaitė suteikė Lietuvos pilietybę keletą metų to siekusiai čiuožėjai Isabellai Tobias, kad ji su partneriu Deividu Stagniūnu galėtų dalyvauti Sočio olimpinėse žaidynėse. 2014 metais D. Stagniūnui baigus karjerą, skelbta, jog I. Tobias įgijo Izraelio pilietybę, kad galėtų toliau sportuoti.

„Aš manau, kad reikėtų tiesiog pademonstruoti tuos nuopelnus Lietuvos Respublikai. Pademonstruoti juos tiek sporto, tiek kitomis prasmėmis, integracijos prasme taip pat, tada galbūt galima būtų svarstyti iš naujo. Tačiau tas nuolatinis prašymų kartojimas kas keletą mėnesių man nesudaro nuomonės, kad einama būtent šiuo keliu“, – pirmadienį kalbėjo G. Nausėda.

Ledo šokėjai A. Reed ir Saulius Ambrulevičius Europos čempionate iškovojo ketvirtą vietą.

Prieš metus Lietuvos pilietybė išimties tvarka A. Reed (Elison Ryd) nesuteikta jai neįrodžius ypatingų nuopelnų būtent Lietuvai.

Rašyti komentarą
Komentarai (17)

Palauksim

Palauksim kito Prezidento, juk bebedaug laukt

Būna gi ir taip

Nieko sau, juk Drobiazko ne rusė o ukrainietė šiaip atrodo paskurttnę kulką atiduotume Ukrainai, o čia vejama lauk iš Lietuvos

na

bet idomiausia kad tam ewropos cempe soko pora ukrainietis su ruse,kaip tai paaiskinti.....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS