G. Nausėda: valdantieji daro spaudimą Seimo pirmininkui | Diena.lt

G. NAUSĖDA: VALDANTIEJI DARO SPAUDIMĄ SEIMO PIRMININKUI

Išrinktasis prezidentas Gitanas Nausėda sako, kad valdantieji daro spaudimą Seimo pirmininkui Viktorui Pranckiečiui, siekdami jį pakeisti kitu politiku.

Pasak jo, „valstiečiai“ situaciją galėtų spręsti kitaip, pavyzdžiui, atiduodami partneriams „socialdarbiečiams“ kitus postus.

„Yra tam tikras politinio spaudimo elementas, tikrai su tuo galėčiau sutikti, nes problemą galima išspręsti ir kitu būdu, perdėliojant koalicijos sutartį taip, kad tai partijai, kuri dabar demonstruoja savo apetitą Seimo pirmininko portfeliui, būtų pasiūlytas, pavyzdžiui, ministro portfelis, dviejų ministrų portfelis galbūt“, – pirmadienį transliuotame interviu „Lietuvos ryto“ televizijos laidai „Lietuva tiesiogiai“ sakė G. Nausėda.

„Yra turbūt ir tam tikros apraiškos ambicijų kai kurių partijų vadovų, kurie sako, kad bus taip, kaip mes esame numatę, ir ne kitaip“, – pridūrė jis.

Yra turbūt ir tam tikros apraiškos ambicijų kai kurių partijų vadovų, kurie sako, kad bus taip, kaip mes esame numatę, ir ne kitaip.

Vis dėl to G. Nausėda nesiėmė vertinti V. Pranckiečio tinkamumo Seimo pirmininko postui ir pabrėžė, kad ši pozicija yra paties parlamento sprendimas.

Koaliciją formuojančių partijų memorandume numatyta, kad Seimo pirmininko postas atitenka „socialdarbiečiams“.

Tačiau V. Pranckietis iš pareigų trauktis neketina, o „valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis pripažįsta, kad atleisti parlamento vadovą gali pritrūkti balsų.

Memorandume taip pat numatyta, kad ministru pirmininku toliau dirbtų Saulius Skvernelis.

Dėl valdančiosios koalicijos šiuo metu derasi Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga, Lietuvos socialdemokratų darbo partija, „Tvarka ir teisingumas“ bei Lietuvos lenkų rinkimų akcija – Krikščioniškų šeimų sąjunga.

Išrinktasis prezidentas pabrėžė norintis, kad nauja dauguma „būtų ne kažkieno asmeninių ambicijų reikalas, o noro suformuoti veikiančią valdančiąją koaliciją reikalas“.

G. Nausėda prezidento pareigas pradės eiti po inauguracijos 12 dieną.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (22)

ALGIS

Man atrodo , kad Karbauskis turės nešti kudašių iš LR SEIMO .

Manau

Karbauskio kėdė braška kaip reikiant,tai iš nevilties daro visokius iššukius kas jam nepaklusta.Laikas ir juo daug geriau pasidomėti kas tai per asmuo,iš kur tie milijonai atplaukė.Ir ta pasakiški žemės plotai.Ar tai iš sąžiningo darbo jie uždirbti.Kur pažadai,kad gyvensime gerai,kad pensijos bus normalios,vaistų kainos siaubiškai brangūs.O kaip su mokytojais,medikais, šeimomis elgiasi ši vyriausybė.Kiek šeimų verkia nuo tos šakalienės,žiobienės,kukuraičio.Siaubas siaubas ima kaip viską matai akyvaizdžiai.

r

SAULIUS,,kaunietė,Rasa,onutė,natalija,joana,tai labai darbuojasi tas pats komentatorius .Nors išmok rašyti be klaidų. Mes reiškiame pagarbą PRANSKIEČIUI,nežemindami nei Karbauskio ,nei Seimo.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS