G. Nausėda Versalyje dalyvaus ES lyderių susitikime dėl karo Ukrainoje | Diena.lt

G. NAUSĖDA VERSALYJE DALYVAUS ES LYDERIŲ SUSITIKIME DĖL KARO UKRAINOJE

  • 0

Prezidentas Gitanas Nausėda ketvirtadienį Prancūzijoje, Versalyje, dalyvaus neformaliame Europos Vadovų Tarybos (EVT) susitikime, skirtame aptarti Rusijos karinę invaziją Ukrainoje.

„ES šalių narių vadovai aptars politinę, karinę ir humanitarinę paramą Ukrainai, ES saugumą, taip pat ir energetinį, bei ES ekonomikos atsparumo didinimo priemones“, – BNS informavo šalies vadovo atstovas Ridas Jasiulionis.

Pasak jo, G. Nausėda kels Ukrainos integracijos į ES klausimą, siūlys atjungti visus Rusijos bankus nuo SWIFT sistemos ir uždrausti Rusijos laivams įplaukti į ES valstybių teritorinius vandenis bei uostus.

Be kita ko, Bendrijos lyderiai planuoja aptarti gynybos pajėgumų stiprinimą.

Po Rusijos invazijos į Ukrainą ES anksčiau įšaldė Rusijos centrinio banko turtą, paskelbė prekybos apribojimus, atjungė dalį Rusijos ir Baltarusijos bankų nuo atsiskaitymų sistemos SWIFT, įtraukė kelis tūkstančius abiejų šalių pareigūnų ir oligarchų į juoduosius sąrašus.

Tačiau Bendrija kol kas atsisako rusiškos naftos ir dujų importo embargo, nes dalis narių yra itin priklausomos nuo Rusijos energijos išteklių.

Gairės: Gitanas Nausėda, ES lyderių susitikimas, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS