G. Paluckas: ministras V. Šapoka – gerovės valstybės priešas | Diena.lt

G. PALUCKAS: MINISTRAS V. ŠAPOKA – GEROVĖS VALSTYBĖS PRIEŠAS

Laikinasis finansų ministras Vilius Šapoka, pasisakantis už „minimalią valstybę“, yra gerovės valstybės priešas, sako Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) pirmininkas Gintautas Paluckas.

„Daugelis klausimų, kuriuos prezidentas Gitanas Nausėda uždavė kitiems ministrams, turėtų būti peradresuoti V. Šapokai. Jo vykdomas projektas „milijardas milijonui“ (tokiais žodžiais mokesčių reformą yra pristatęs V. Šapoka) tiesiog mažina valstybės galimybes mažinti socialinę atskirtį, skurdą, realizuoti gerovės valstybės siekius“, – teigia G. Paluckas.

Šią savaitę susitikęs su laikinuoju socialinės apsaugos ir darbo ministru Linu Kukuraičiu prezidentas G. Nausėda paragino didinti finansavimą socialinei apsaugai, spręsti pensininkų, vaikų, neįgaliųjų skurdo problemas.

Pasak socialdemokrato, už daugelį šių problemų atsakingas būtent finansų ministras.

Ką tai reiškia? Atsakomybė pasirūpinti savo sveikata, išsilavinimu, socialine apsauga yra permetama patiems žmonėms: įsigykite šias paslaugas rinkoje.

„V. Šapokos „minimalios valstybės“ vizija prieštarauja prezidento gerovės valstybės vizijai. Jis stumia mažos valstybės modelį. Ką tai reiškia? Atsakomybė pasirūpinti savo sveikata, išsilavinimu, socialine apsauga yra permetama patiems žmonėms: įsigykite šias paslaugas rinkoje. V. Šapoka yra gerovės valstybės priešas“, – sako G. Paluckas.

Socialdemokratų lyderis primena, kad maždaug trečdalis žmonių vaikams samdo korepetitorius, sveikatos priežiūros paslaugų tinklas neišplėtotas. Pasak G. Palucko, tokio požiūrio pasekmės, kad žmonės sėdi namie, kol rimtai nesuserga.

„Bet ministrui tai nerūpi. Visa tai, suprask, paties žmogaus rūpestis. Valstybės galimybės trupinamos į gabalėlius. Tai niekaip nesuderinama su gerovės valstybe”, – tvirtina G. Paluckas.

ELTA primena, kad Nacionalinis skurdo mažinimo organizacijų tinklas yra išplatinęs atvirą laišką prezidentui G. Nausėdai, kuriame apeliuojama į gerovės valstybės sąvoką ir į tai, kad finansų ministro V. Šapokos kandidatūra kelia nerimą. Netvirtinti V. Šapokos ministru paragino ir profesinės sąjungos „Solidarumas” pirmininkė.

Penktadienį prezidentas Gitanas Nausėda susitinka su laikinai pareigas einančiu finansų ministru Viliumi Šapoka.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

...

Teisybę Paluckiukas kalba...

Sapoka toks pats banku klapciukas

kaip ir nauseda .... kaip galima tiketis kad ,,bankininkas,, taps ,,geroves valstybeje ,, kurejas ---tai anegdotas ir daugiau nieko.....stai jei norite ,kad visi taptu ubagais---tuomet kreipkites y Sapoka ar Nauseda ---jie pades visiems valstybeje tapt ubagais....

Gal

p.Gintautas Paluckas prieš kaltindamas finansų ministrą p.V.Šapoką,ĮVARDINTŲ KAIP valstybės gerovę VISIEMS Lietuvos piliečiams kūrė socdemų partijos buvę finansų ministrai ?! Per tris dešimtmečius NE VIENĄ KARTĄ socdemų partija buvo prie valdžios vairo .Sėdint ant atsarginių suolelio,bepigu visus vadinti valstybės priešais,ypač tuos ,kieno rankose valstybės finansai.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS