G. Paluckas: R. Masiulis supranta, kad skaičiuoja paskutines dienas Vyriausybėje | Diena.lt

G. PALUCKAS: R. MASIULIS SUPRANTA, KAD SKAIČIUOJA PASKUTINES DIENAS VYRIAUSYBĖJE

Socialdemokratų lyderis Gintautas Paluckas įsitikinęs, kad susisiekimo ministras Rokas Masiulis supranta, jog skaičiuoja paskutines savo dienas Vyriausybėje.

Komentuodamas buvusio partiečio „socialdarbiečių“ pirmininko Gedimino Kirkilo pareiškimus, kad R. Masiulis turi pats trauktis iš Vyriausybės, G. Paluckas įsitikinęs – Susisiekimo ministerijos vadovybėje įvyks rotacija, nes net premjeras Saulius Skvernelis neatlaikys „valstiečių“ spaudimo atleisti R. Masiulį.

„Ponas Masiulis supranta, kad jo naujame Vyriausybės kabinete neliks, nes dantį ant jo griežia jau ilgą laiko tarpą tiek ponas Karbauskis, o ir Saulius Skvernelis, taip sakant, neišlaikys spaudimo ir turės atiduoti duoklę savo partijai gimdytojai“, – „Žinių radijui“ sakė G. Paluckas.

Savo ruožtu pats socialdemokratų lyderis teigė nematąs rimtų priežasčių, kodėl R. Masiulis turėtų būti keičiamas. R. Masiulis, pabrėžė G. Paluckas, savo darbą atliko tinkamai.

„Rokas Masiulis ėmėsi reikalingos kontrolės, audito ir pokyčių – tų, kurių tikrai reikėjo. Ar tai yra blogai, ar ne, ar tai duos rezultatą ateityje – mes pamatysime. Tačiau tai, kad buvo revizuota daugybė niekam nereikalingų projektų, kurie buvo paruošti ir gulėjo stalčiuose, tai, kad buvo reikalaujama atlikti darbus pagal sutartis ir laiku, o ne 10 centimetrų plonesnį asfaltą lieti, tai, manau, yra tam tikras pasiekimas“, – apibendrino R. Masiulio veiklą Susisiekimo ministerijoje G. Paluckas.

ELTA primena, kad G. Kirkilas ketvirtadienį teigė, jog „socialdarbiečiai“ koalicinėse derybose Susisiekimo ministerijos vadovo posto nesiekia, tačiau šios ministerijos vadovui R. Masiuliui siūlo jau dabar atsistatydinti. Pasak G. Kirkilo, būdamas ministru R. Masiulis nevykdė savo funkcijų ir užduočių, numatytų Vyriausybės programoje.

„Aš manau, kad jis nebuvo kooperatyvus šioje Vyriausybėje ir bandė vaidinti kažkokį visiškai atskirą, kažkokį keistą vaidmenį. Nors pats savo darbų nevykdė. Dangstosi, kad kovoja Kelių direkcijoje dėl skaidrumo, kažką tai daro, bet programa net neįvykdyta, net nepradėta šių metų programa vykdyti. Tai, manau, (...) jis pats turėtų atsistatydinti“, – lrytas.lt laidai „Ne spaudai“ teigė G. Kirkilas.

Pats R. Masiulis atmetė G. Kirkilo kritiką. Pasak ministro, programos darbai tikrai buvo vykdomi, o G. Kirkilo raginimo atsistatydinti jis nemato priežasčių priimti.

„Nematau priežasčių, dėl kurių turėčiau pats atsistatydinti. Bet, manau, viskas ir taip paaiškės liepos 12 dieną“, – ketvirtadienį Eltai sakė R. Masiulis.

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

Ina

Gaila ,kad nekandidatavo į Prezidentus.Garantuotai būtų tuo metu išrinktas Masiulis.Padorus žmogus,didelė vertybė.

Jonas

Taip, taip Pranckietis laikosi įsikibęs.

giedrius

Atvirkščiai, Masiulis nesilaiko posto. Labai jau įnirtingai dėl posto grumiasi seimo pirmininkas.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS