G. Palucko ir E. Pupinio dvikova Utenoje: vienas pirmauja vos dviem balsais | Diena.lt

G. PALUCKO IR E. PUPINIO DVIKOVA UTENOJE: VIENAS PIRMAUJA VOS DVIEM BALSAIS

Po pirmadienį Utenos vienmandatėje rinkimų apygardoje perskaičiuotų balsų – dviejų balsų persvarą įgijo konservatorius Edmundas Pupinis. Šioje apygardoje po sekmadienį vykusio antrojo Seimo rinkimų turo paaiškėjo, kad jis ir Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) pirmininkas Gintautas Paluckas sulaukė identiško rinkėjų palaikymo.

Kaip Eltą informavo socialdemokratas Justas Pankauskas, po balsų perskaičiavimo Utenos apygardoje G. Paluckui palaikymą pareiškė 7070 piliečių, o E. Pupiniui – 7072.

Tiesa, tai dar nereiškia, kad šioje apygardoje rinkimus laimėjo konservatorius. Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) duomenimis, yra septyni pasiklydę išankstinio balsavimo vokai, kurie turėtų atkeliauti į šią apygardą ir būti suskaičiuoti antradienį.

Sekmadienio vakarą VRK skelbė, kad tiek už G. Palucką, tiek už E. Pupinį antrajame rinkimų ture balsavo po 7 075 rinkėjus.

Pirmajame rinkimų ture daugiau balsų Utenos rinkimų apygardoje surinko ir ten pirmavo E. Pupinis.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

žiū

Koks nenumaldomas noras valdžios ir pinigų!

Lt

Pupinis anūkus auginti turi ir jauniems užleisti vietą.

Nusivylę

Kai taip "tiksliai" skaičiuojami balsai, nori nenori ateina senas posakis- nesvarbu, kaip balsuoja, svarbu, kas skaičiuoja. Štai šis atvejis, Grigiškių, Ispanijos ambasados ir kitų leidžia abejoti visa sistema, jos skaidrumu. Ir nėra kur kreiptis- Vyriausias Administracinis teismas, pasirodo, neįgalus spręsti tokius klausimus. Kreiptis galima tik į VRK, kuri ir sukuria tokius atvejus... Tai negi VRK kąs sau į koją?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS