G. Surplys stabdo narystę „valstiečių“ partijoje, bet lieka frakcijoje | Diena.lt

G. SURPLYS STABDO NARYSTĘ „VALSTIEČIŲ“ PARTIJOJE, BET LIEKA FRAKCIJOJE

  • 1

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) pirmininko pavaduotojas Giedrius Surplys stabdo narystę partijoje, tačiau lieka dirbti frakcijoje Seime.

„Nusprendžiau stabdyti narystę LVŽS ir šešėlinėje vyriausybėje. Lieku dirbti LVŽS frakcijoje Seime ir Užsienio reikalų komitete“, – įraše „Facebook“ ketvirtadienį pranešė politikas.

Jis teigė šį sprendimą per vasarą aptaręs su partijos ir frakcijos vadovais.

„Tikiuosi, kad šis atvėsimas atvers langą naujam proveržiui ir galėsiu būti daug naudingesnis tiek Lietuvos politikai, tiek LVŽS. Nėra jokio konflikto ir jokio skandalo“, – teigė parlamentaras.

„Esu dėkingas LVŽS kolegoms ir bičiuliams už puikius iššūkių ir augimo pilnus 6,5 metų. Spaudžiu pauzę, po kurios tikiuosi pasiūlyti labai stiprių akordų“, – pridūrė jis.

G. Surplys rašė norintis būti „originalas, o ne kopija ir daryti tai, kuo tikiu, ir taip, kaip tikiu“.

„Noriu, kad oponentai ir žmonės išmoktų pirmiausia girdėti Giedriaus, o ne „valstiečio“ argumentus. (...) Dabar daugiau atsiduosiu nacionalinės vienybės paieškoms šiais įtemptais laikais, kai jos taip stinga. Skirsiu laiko diskusijoms pagarbos dvasioje apie klausimus, kuriais daugelis esame itin įsiaudrinę. Bandysiu uoliau kilstelėti Lietuvos politikos kultūrą ir kokybę“, – sakė parlamentaras.

G. Surplys į Seimą vienmandatėje apygardoje šią kadenciją išrinktas pirmą kartą. Rinkimuose jis dalyvavo kaip LVŽS kandidatas.

Prieš tai politikas Sauliaus Skvernelio vadovaujamoje Vyriausybėje ėjo vidaus reikalų viceministro, žemės ūkio ministro ir premjero patarėjo pareigas.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

diedas iš kaimo

Sėkmingai tegu varo iš partijos - abejoju, ar kitą kadenciją paklius seimon.... Kur KOWNO ŽEMĖS ŪKIO MINSTERIJA (su visom NMA ir NŽT)?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS