Galimai sankcijas Baltarusijai apėjusį verslininką S. Girčį svarstoma šalinti iš LSDP | Diena.lt

GALIMAI SANKCIJAS BALTARUSIJAI APĖJUSĮ VERSLININKĄ S. GIRČĮ SVARSTOMA ŠALINTI IŠ LSDP

  • 8

Socialdemokratai svarstys verslininko Sauliaus Girčio pašalinimą iš partijos po informacijos, kad jo įmonė prekiauja abejotinos kilmės mediena, galimai apeinant Baltarusijai taikomas sankcijas, trečiadienį pranešė tiriamosios žurnalistikos centras „Siena“.

„S. Girčys, kaip liudija jūsų atlikto tyrimo surinkti duomenys, savo veiksmais ir komentarais menkina socialdemokratų partijos, kurios narys yra, reputaciją. Pagal partijos statutą, toks elgesys užtraukia pačią griežčiausią nuobaudą – šalinimą iš partijos“, – „Sienai“ teigė LSDP komunikacijos vadovas Justinas Argustas.

„Artimiausiu metu Elektrėnų skyrius, kurio narys ir yra Girčys, renkasi ir spręs dėl pašalinimo – tiek iš kandidatų sąrašo į miesto tarybą, tiek iš partijos“, – tvirtino jis.

Kaip antradienį skelbė tyrimą atlikęs centras, potencialiais kuro pirkėjais prisistačiusiems „Sienos“ žurnalistams Vievio įmonės „Vivalsa“ akcininkas ir vadovas S. Girčys pripažino, kad medienos granulių krovinys iš Kirgizijos iš tiesų yra baltarusiškas.

J. Argustas sakė, jog partija tokį elgesį ir komentarus vertina „kaip nepateisinamus ir netoleruotinus“ ir teigė, jog galimą dokumentų klastojimą turėtų įvertinti teisėsauga.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Kirvis

Kodel "krabai" vis dar gyvuoja?

Teisingai!

Ten sociai i6gamu ir be jo!

:)))

o kaip su kubiliaus sunum????
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS