Geresnių sąlygų Lietuvos gynybos ir saugumo pramonės įmonėms Prezidentūra tikisi pavasarį | Diena.lt

GERESNIŲ SĄLYGŲ LIETUVOS GYNYBOS IR SAUGUMO PRAMONĖS ĮMONĖMS PREZIDENTŪRA TIKISI PAVASARĮ

Prezidentūra tikisi, kad Gynybos ir saugumo pramonės įstatymo priėmimas nestrigs ir bus priimtas pavasarį, sako prezidento vyriausiasis patarėjas nacionalinio saugumo klausimais Kęstutis Budrys.

Anot jo, lūkestis dėl įstatymo priėmimo tempų yra didesnis.

„Šiek tiek, aišku, lūkestis yra didesnis dėl Gynybos ir saugumo pramonės įstatymo tempų, jis yra parengtas ir šiek tiek strigtelėjo, Vyriausybėje dabar yra tobulinamas. Lūkestis yra, kad pavasarį mes turėsime įstatymą priimtą, kuris numatys tam tikrą rėmą jau greičiau plėtotis sąveikai tarp valstybės institucijų ir mūsų įmonių ir pačiai visai pramonei“, – antradienį Žinių radijui  sakė K. Budrys.

Anot jo, įstatymas įmonėms yra svarbus dėl to, kad numatys palankesnes galimybes viešiesiems pirkimams, geresnį teisinį reguliavimą ir kitas priemones geresnei veiklai.

„Joms reikia pramoninio bendradarbiavimo kai vyksta didieji pirkimai, joms reikia kitokio, lankstesnio teisinio reguliavimo kaip kad pramonė ir ypač kas yra susiję su karinės įrangos gamyba, tai visi šie dalykai yra ten (įstatyme - BNS) numatyti ir tikrai yra tiek iš įmonių lūkestis didelis, tiek iš respublikos prezidento didelis, kad pavyks dėl to įstatymo sutarti ir kad dėl kažkokio akmenėlio neišvirs visas procesas“, – kalbėjo K. Budrys.

Ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė gruodžio pradžioje sakė, kad ministerija 2024 metais stengsis sudaryti geresnes sąlygas auginti gynybos pramonę ir lengvinti jos veiklą, tai turėtų padėti pasiekti įstatymas, kuris dar derinamas su institucijomis.

Pernai gegužę ekonomikos ir inovacijų, krašto apsaugos, vidaus reikalų ir užsienio reikalų ministrai pasirašė gynybos ir saugumo pramonės plėtros 2023–2027 metais gaires, jos formuoja šios pramonės bei inovacijų poreikius, vienas iš jų – parengti ir priimti specialų gynybos pramonės įstatymą.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

?

ir kiek mum kainuos tos "geresnes salygos"?

Anonimas

gal kas pasaki man kiek yra tokių įmonių nes imonė turi gamynt kažkaip rašė spaudoje kad patronus gaminanti it ta ant bankroto ribos.

Burzuazinis nacionalistas

Kur "Patriot", "Atacams" sistemos? Kur simtai tukstanciu dronu? Kur yra kisami kariuomenei skirti musu pinigai?!!!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS