Gražus gestas: už S. Aleksijevič mūru stojo Lietuvos ir ES diplomatai | Diena.lt

GRAŽUS GESTAS: UŽ S. ALEKSIJEVIČ MŪRU STOJO LIETUVOS IR ES DIPLOMATAI

Lietuvos ir kitų Europos Sąjungos šalių diplomatai trečiadienį Minske atvyko pas Nobelio literatūros premijos laureatę Sviatlaną Aleksijevič, siekdami apsaugoti ją nuo galimo sulaikymo, BNS tvirtino Lietuvos ambasadorius Minske Andrius Pulokas.

Jis BNS sakė atvykęs pats, kartu yra Čekijos, Slovakijos, Švedijos, Austrijos, Rumunijos ir kitų valstybių diplomatai.

„Esame kartu. Gavome signalų, kad į jos butą skambina nepažįstami žmonės, tikėtina, saugumo ar milicijos atstovai. Tokiu būdu sužinojome, nutarėme, kad gali grėsti sulaikymas, nes Sviatlana Aleksijevič yra paskutinė iš Koordinacinės tarybos narių, kuri nėra sulaikyta arba nėra išvykusi iš Baltarusijos“, – BNS sakė A. Pulokas. 

Pasak jo, S. Aleksijevič jaučiasi gerai ir yra pasiryžusi toliau likti šalyje.

Esame kartu. Gavome signalų, kad į jos butą skambina nepažįstami žmonės, tikėtina, saugumo ar milicijos atstovai. Tokiu būdu sužinojome, nutarėme, kad gali grėsti sulaikymas.

„Visokių variantų yra, bet kol kas atrodo, kad Sviatlana yra linkusi tiesiog likti ten, kur ji yra – savo bute ir būti Baltarusijos tautos, žmonių simboliu ir herojumi, asmenybe, kuri toliau vienytų ir rodytų vidinį, savo kelią“, – teigė diplomatas.

Anksčiau buvo pranešta, kad nežinomi asmenys bando patekti į Nobelio literatūros premijos laureatės S. Aleksijevič butą. Apie tai informavo buvusio pretendento į Baltarusijos prezidentus Viktaro Babarykos štabo pokalbių svetainėje tarptautinės radijo stoties „Euroradio“ atstovas.

„Twitter“ nuotr.

„Sviatlana Aleksijevič prašo, kad pas ją atvažiuotų žurnalistai, nes jai skambina nepažįstamais numeriais ir skambina į buto [duris]", – parašė atstovas.

S. Aleksijevič yra opozicijos Koordinacinės tarybos prezidiumo narė. Rugpjūčio 26 dieną ji buvo iškviesta į apklausą Baltarusijos tyrimų komitete kaip liudininkė Koordinacinės tarybos byloje ir tuomet atsisakė duoti parodymus.

Šiuo metu praktiškai visi Koordinacinės tarybos prezidiumo nariai yra sulaikyti arba išvaryti iš Baltarusijos.

Rašyti komentarą
Komentarai (19)

Nuomonė.

Šaunuolė S.Aleksijevič .Šaunuoliai ir diplomatai.Daug baltarusių šaunuoliai.Negali visų išžudyti ,išsiūsti iš šalies tironas.Jis galvoja ,kad Baltarusija jo dvaras ir kaip koks caras gali smurtauti,nukankinti žmones su savo žudikais už pinigus.Bet pinigai baigsis ir bus kaput Lukošenka.Nereikalingas būsi ir Putinui.Ir ten žmonės mato kas yra kas.Putinui irgi gresia tas pats.Žmonės kyla.

Nuomonė.mano tokia .

Jurgi ,manau ,kad kvailesnių už tokius manymus nėra.Jei ji teisi ta Venskienė tai reikėjo ir įrodyti.Ji pabėgo nuo atsakomybės.Ji kalčiausia už visus nužudytus.Kalčiausia ir už brolio suvedžiojimą ir žūti.nekabink makaronų kitiems.Kedys jos brolis pedofilas .Tai ir prieš tą aferą rodė ir teismai buvo.Bet Venskai išsuko ir sumanė,kad šitaip lengva atimti mergaitę iš Stankūnaitės .Atkeršyti už Furmonavičiui ,kad atsisakė jos.Taip yra .Taip tokia mano nuomonė.Furmonavičius ne pedofilas.Yra kas ji artimai pažinojo ir augo su juo,ir pas mergų ėjo.Violetiniai baikit cirkus.

to Klausimas

Asanzas pasirode esas FSB pasiuntinukas, tad ko del jo daug pergyventi. Issiryskino tada, kai zadejo konkreciai datai paviesinti nutekintus oficialius Rusijos emailus, bet taip ir nepaviesino. Ejo su velniu obuoliu vogt, kaip yra sakoma...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS