Griūna „tvarkiečių“ frakcija: atšaukiamas V. Bukauskas | Diena.lt

GRIŪNA „TVARKIEČIŲ“ FRAKCIJA: ATŠAUKIAMAS V. BUKAUSKAS

Darbo partija nutarė iš Seimo „Tvarkos ir teisingumo“ frakcijos atšaukti Valentiną Bukauską, dėl to gali sugriūti „tvarkiečių“ frakcija parlamente.

„Partijos tarybos sprendimas (dėl V. Bukausko atšaukimo – BNS) yra padarytas vakar apklausos būdu, 90 proc. pritarė tam dalykui“, – penktadienį BNS sakė „darbiečių“ lyderis Viktoras Uspaskichas.

„Tiesiog partija pati turi identifikuotis, siūlyti savo programines nuostatas. Kada ėjome į „Tvarkos ir teisingumo“ frakciją, buvo įstatymų projektai, kuriuos žadėta užregistruoti ir pristatyti, to nebuvo padaryta. Kam mums ten sėdėti su jais, jeigu nevykdoma mūsų programa?“ – aiškino Darbo partijos pirmininkas.

Dėl dalyvavimo valdančiojoje koalicijoje šiuo metu besideranti partija „Tvarka ir teisingumas“ Seime turi septynių narių frakciją. Tai minimalus parlamentarų skaičius sudaryti frakciją.

V. Bukausko išėjimas sugriautų „tvarkiečių“ frakciją.

Partijos „Tvarka ir teisingumas“ pirmininkas Seimo narys Remigijus Žemaitaitis BNS teigė, kad nepaisant visko, frakcija turėtų išlikti.

Anot jo, dar bus kalbama ir su Darbo partijos atstovais, ir kviečiami kiti parlamentarai prisidėti prie frakcijos.

V. Bukausko priklausymas „Tvarkos ir teisingumo“ frakcijai taip pat reiškė netiesioginę Darbo partijos paramą valdantiesiems.

„Mes neatsisakome paramos, mes su tomis pačiomis nuostatomis galime ateiti, bet jau derėsimės partijos vardu, o ne per „tvarkiečius“, – BNS sakė V. Uspaskichas.

Be to, nuo šios savaitės Darbo partijai Seime atstovauja ne tik V. Bukauskas, bet ir buvęs liberalas Andrius Mazuronis. Jis tapo šios politinės jėgos nariu.

„Matydamas dabartinės valdančiosios daugumos negebėjimą susikoncentruoti į valstybei svarbių klausimų sprendimą bei Seime tvyrantį chaosą ir pasimetimą, nusprendžiau jungtis prie naujai besiformuojančios, jaunatviškos bei veržlios Darbo partijos komandos“, – partijos pranešime cituojamas politikas.

Į šį parlamentą A. Mazuronis pateko balandį pagal Liberalų sąjūdžio sąrašą, mandato atsisakius Arūnui Gelūnui.

Kadangi jau ateidamas į Seimą jis dėl vidaus nesutarimų buvo palikęs Liberalų sąjūdį, tapo Mišrios Seimo narių grupės nariu.

A. Mazuronis penktadienį BNS teigė, kad ir toliau planuoja dirbti šioje grupėje.

Pasak V. Uspaskicho, „darbiečių“ gretos Seime dar gali pasipildyti.

„Gali būti ir ne du labai greitai. Kalbos vyksta“, – BNS sakė „darbiečių“ vadovas.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Na nieko sau )

Niekada nemaniau , kad konservatoriai dirbs su darbo partija ) Nes tik taip galiu vertinti šį Uspaskicho stiprios koalicijos sudarymo torpedavimą . Sveikinu konservatorius , ,, šventąjį ,, Gabrielių su palaikymu ))))

gerai

tai socdemonu prisiplakeliu turgelis kuriame nebus ka daugiau isparduoti....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS