Gruzijos parlamento vadovas tikina, kad šalyje politinių persekiojimų nebus | Diena.lt

GRUZIJOS PARLAMENTO VADOVAS TIKINA, KAD ŠALYJE POLITINIŲ PERSEKIOJIMŲ NEBUS

  • 0

Lietuvoje viešintis Gruzijos parlamento vadovas Davidas Usupašvilis trečiadienį patikino, jog šalies valdžia nesiims sankcijų politiniu pagrindu prieš kadenciją baigiantį prezidentą Michailį Sakašvilį.

"Aš galiu visus nuraminti, kurie jaudinasi dėl to, sakydamas, kad Gruzijoje bus laikomasi ir įstatymų, ir Konstitucijos, ir politiniu pagrindu persekiojimo nebus", - trečiadienį Seime žurnalistams sakė Lietuvoje viešintis Gruzijos parlamento pirmininkas.

Lapkričio viduryje prisiekus naujajam Gruzijos vadovui Georgijui Margvelašviliui pastaruosius dešimt metų šaliai vadovavęs M.Saakašvilis praras prezidento teisinę neliečiamybę. Valdančioji koalicija "Gruzijos svajonė", vadovaujama premjero Bidzinos Ivanišvilio, jau inicijavo bylas keliems M.Saakašvilio administracijos ministrams, kaltindama juos įgaliojimų viršijamu ir turto grobstymu.

Europos Sąjunga (ES) yra paraginusi Gruziją nepradėti teisinio persekiojimo prieš kadenciją baigiantį prezidentą M. Saakašvilį.

Kalbėdamas apie Gruzijos integraciją į ES parlamento vadovas sakė, jog dės visas pastangas, kad per viršūnių susitikimą Vilniuje parafavus Asociacijos sutartį, ji bus pasirašyta per metus. "Aš džiaugiuosi, kad išgirdau vilties teikiantį pareiškimą, kad Asociacijos sutartis bus pasirašyta per ateinančius metus, ir mes dėsime visas pastangas, kad tai įvyktų", - sakė Gruzijos parlamento vadovas.

"Būdami čia įsitikinimome, kad viskas vyksta ta linkme, kuri priimtina ir gruzinų tautai, ir lietuviams, manome, kad tai bus reikšmingas žingsnis artėjant prie Europos. Mes aptarėme ir laikotarpį po viršūnių susitikimo, mes nusprendėme, kad ir toliau tęsime bendradarbiavimą šia linkme", - po Seime trečiadienį vykusio susitikimo su parlamento vadove Loreta Graužinienė kalbėjo D.Usupašvilis.

Lapkričio 28-29 dienomis Vilniuje vyksiantis ES Rytų partnerystės viršūnių susitikimas yra vienas iš svarbiausių Lietuvos pirmininkavimo ES Tarybai renginių. Lietuva tikisi, kad jame bus pasirašyta ES ir Ukrainos asociacijos ir laisvos prekybos sutartis bei parafuoti atitinkami susitarimai su  Gruzija ir Moldova.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS