A. Guoga iš „darbiečių“ gretų nesitrauks: ragina keisti partijos pirmininką | Diena.lt

A. GUOGA IŠ „DARBIEČIŲ“ GRETŲ NESITRAUKS: RAGINA KEISTI PARTIJOS PIRMININKĄ

Į Seimą su Darbo partija išrinktas verslininkas Antanas Guoga teigia nesiruošiantis trauktis iš „darbiečių“ gretų vien dėl to, kad apie tai prakalbo šios partijos pirmininkas Viktoras Uspaskichas.

A. Guoga savo pozicijų kilusiame konflikte su Darbo partijos lyderiu neapleidžia ir toliau tvirtina, kad būtent V. Uspaskichas, kurio kalbos apie imunitetą nuo COVID-19 galintį sukurti vandenį kelia grėsmę ir klaidina visuomenę, turi trauktis iš užimamų pareigų. Pasak jo, „darbiečiams“ reikia „mažiau banguojančio“ žmogaus. Todėl, viliasi politikas, kad dar sausio pradžioje Darbo partijos struktūros šį klausimą rimtai apsvarstys.

„Aš pats tikrai neketinu trauktis. Manau, kad gerai, jei partijoje yra išsakomos kitokios nuomonės. Aš vienintelis sugebėjau kažką pasakyti. Man atrodo, ši tema yra labai svarbi ir negali būti ignoruota. Aš manau, kad esu teisus, ir kartu matau, jog Viktoras atsitraukia (...), ir matosi, kad partijos struktūros atsitraukė nuo vandens platinimo“, – Eltai teigė A. Guoga.

Politiko teigimu, po jo iškelto klausimo dėl V. Uspaskicho veiksmų neadekvatumo, „darbiečiai“ nors ir savo lyderio atžvilgiu reagavo santūriai, tačiau visgi nusprendė sausio pradžioje šaukti partijos tarybą. Būtent jos metu, aiškino parlamentaras, bus galima svarstyti paties V. Uspaskicho likimo pirmininko pozicijose klausimą. Anot A. Guogos, būtų geriausia jei taryba visgi nuspręstų keisti partijos pirmininką.

Juk nėra čia Sovietų Sąjunga ar diktatūra, kad kažkoks vienas žmogus galėtų sakyti, kad išmeta mane. Aš manau, kad tai nėra adekvatu.

„Per tarybos posėdį galėsime iškelti Viktoro klausimą, ar jam reikia pasitraukti. Manau, kad yra kitų žmonių, kurie taip stipriai nebanguoja... Aš visiškai nepretenduoju, tačiau manau, kad Viktorui adekvatu būtų pasitraukti. Jei jis jau rado vandenį, kuris gydo, tai tegu užsiima tuo ir tegu platina per visą pasaulį“, – teigė A. Guoga.

Tačiau jei visgi būtų nuspręsta ne keisti partijos pirmininką, bet, sekant V. Uspaskicho žodžiu, šalinti jį patį iš partijos, turėtų būti, pažymi A. Guoga, nurodytos konkrečios tokio sprendimo priežastys. Kitu atveju, tikino politikas, būtų tiesiog susidorojimas su „darbiečiu“, kuris turi kitokią nei V. Uspaskichas nuomonę.

„Juk nėra čia Sovietų Sąjunga ar diktatūra, kad kažkoks vienas žmogus galėtų sakyti, kad išmeta mane. Aš manau, kad tai nėra adekvatu. Matom, kad apskritai jo veiksmai šiandien yra neadekvatūs. Bet aš tikiuosi, kad pilnatis praeis ir tas bangavimas pasibaigs. Visgi žmonės, Darbo partijos rinkėjai, mane reitingavo į pirmąją vietą. Žmonių palaikymas yra didžiulis“, – teigė A. Guoga, tikindamas, kad jei vis dėlto iš Darbo partijos jis būtų išmestas, didelės tragedijos nematytų.

„Dėl to tikrai nesijaudinu. Aš esu laisvas žmogus, visada sakau savo nuomonę. Man tikrai nėra autoritetas tas, kuris nori platinti šventą vandenį, kuris gydo žmones. Manau, kad to yra per daug“, – teigė su ne viena partija anksčiau politikoje dalyvavęs Seimo narys.

Nežino, ar išmestas iš Darbo partijos liktų Seime

Paklaustas, ar netekęs narystės Darbo partijoje jis liktų Seime, A. Guoga sudvejojo.

„Pasitarčiau su žmona ir šeima, kaip elgtis. Aš nesu įsikibęs to mandato. Atėjau į Seimą pagal partijos sąrašą. Bet reikia atsižvelgti ir į tai, kad esu reitinguotas lyderiu, nors nebuvau matomas reklamose ar kažkur“, – teigė jis, tikindamas, kad kol kas nekalbėjo ir nesvarstė jokių galimybių pereiti į kitą frakciją Seime. Apie galimybę atsisakyti parlamentaro mandato A. Guoga buvo užsiminęs dar iki duodant priesaiką Seime.

ELTA primena, kad didžiulės viešos kritikos ir atsakingų tarnybų dėmesio sulaukė V. Uspaskicho kvietimas įsigyti vandens, neva padedančio sukurti imunitetą nuo COVID-19. Dėl tokio viešai deklaruoto europarlamentaro raginimo Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) pradėjo tyrimą.

A. Guoga antradienį Eltai teigė, kad tokie V. Uspaskicho vieši pasisakymai nedera su Darbo partijos vertybėmis ir yra netoleruotini, nes gali pakenkti Lietuvai dorotis su COVID-19 pandemija.

Reaguodamas į A. Guogos pareiškimus V. Uspaskichas pareiškė, kad nebematąs apskritai A. Guogos tolesnio buvimo „darbiečių“ gretose.

„Man atrodo, kad jis jau prisišnekėjo. Jis ne tik mane ir partiją pavadino visaip (...) Jis pasirinko reklaminę kampaniją, gal su kokia Laisvės partija susitarė, todėl ieško priežasčių, kaip išeiti (...). Todėl, man atrodo, jo dienos suskaičiuotos“, – Eltai teigė V. Uspaskichas.

GALERIJA

  • A. Guoga iš „darbiečių“ gretų nesitrauks: ragina keisti partijos pirmininką
P. Peleckio / Fotobanko nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (9)

tas ...,

politinė prostitutė, kuri tik vykdo užduotį. Palauk, žiurke, prisikasim. :)

ylindo y partija su partijos pagalba liko seime

sujauke viduje partijos nusistrovejusia tvarka , supriesino bendrapartiecius , su tikslu nuvert partijos pirmininka ,perimt partijos valdyma , ir ja visiskai sunaikint --[ matomai is konservatlybergrastu gavo toky uzsakyma] jam visiskai neydomus partijos siekimai , partijos tikslai [ jis tai pats sako] jam pofik visa ta lietuviska politika ,jei neiseis Viktoro isverst is partijos pirmininko posto --jis ramiausiai prisiglaus prie kokios nors kitos frakcijos ,ar partijos....na ir naxren stai toki pridurkai reikalingi Seime , vyriausybej ir aplamai valdzioje ?????

IDOMU

NESU GERBEJAS GUOGOS BET SI KARTA JIS LABAI TAIKLIAI IR SAZININGAI ISSAKE SAVO NUOMONE USPACHIKAS NEGALI BUTI PARTIJOS VEDLYS JAI JIS UZSIIMA SAMANO VEIKLA APLAMAI AR TOKS VEIKEJAS GALI BUTI EUROPOS PARLAMENTO NARIU IS LIETUVOS GAL GUOGA KREIPSIS I EURO PARLAMENTA IR INFORMUOS EUROPARLAMENTARUS KAD JU TARPE SEDI SAMANAS IS LIETUVOS
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS