Į išmokų skandalą patekusi Lazdijų merė sustabdė narystę Demokratų sąjungoje | Diena.lt

Į IŠMOKŲ SKANDALĄ PATEKUSI LAZDIJŲ MERĖ SUSTABDĖ NARYSTĘ DEMOKRATŲ SĄJUNGOJE

  • 18

Į išmokų skandalą patekusi Lazdijų rajono merė Ausma Miškinienė sustabdė narystę Demokratų sąjungoje „Vardan Lietuvos“, skelbiama partijos pranešime.

Pasak pranešimo, merė prašė jos narystę sustabdyti, kol savivaldybėje bus baigtas neplaninis auditas dėl tarybos narių išmokų.

Į partiją su prašymu stabdyti jos narystę A. Miškinienė kreipėsi ketvirtadienį, penktadienį demokratų valdybą jos prašymą tenkino.

„Ne vienerius metus dirbome su Ausma, puikiai ją pažįstu ir gerbiu jos sprendimą. Lazdijų krašto žmonės puikiai mato teigiamus pokyčius, kurie vyksta Ausmos vadovavimo laikotarpiu. Tikiuosi, kad audito metu bus atsakyta į visus klausimus, o ydingos praeities apskaitos praktikos – ištaisytos“, – pranešime cituojamas partijos pirmininkas Saulius Skvernelis.

Lazdijų merė A. Miškinienė trečiadienį pripažino, kad jos išlaidų ataskaitose pateikti duomenys rodo, jog už kurą per ketverius metus mokėta 43 skirtingomis kortelėmis, ji pažadėjo iki metų pabaigos grąžinti per 4,4 tūkst. eurų.

Merė savo feisbuke pažymėjo, kad per ketverius metus prašė kompensuoti tik kuro išlaidas ir iš viso gavo 10 tūkst. 783 eurus kompensacijų – vidutiniškai 242 eurus per mėnesį.

A. Miškinienė informaciją apie išlaidas paskelbė visuomenininkui Andriui Tapinui antradienį feisbuke nurodžius, kad jis iš merės gavo dokumentus, kuriuose pašalinti visi akcijos „Skaidrinam“ tyrimui reikalingi duomenys – paskutiniai kortelių numeriai ir degalinių darbuotojų pavardės.

Jis teigė dar kartą paraginęs pateikti necenzūruotus dokumentus.

A. Tapinui ėmus kelti klausimus dėl įvairių savivaldybių tarybos narių lėšų panaudojimo skaidrumo, teisėsauga pradėjo kelis tyrimus dėl galimai pažeisto viešojo intereso dalyje savivaldybių, kai kuriose savivaldybėse atliekami ir ikiteisminiai tyrimai dėl piktnaudžiavimo. Informacijai apie galbūt neskaidrias išmokas iškilus į viešumą, kai kurie politikai dalį lėšų nusprendė grąžinti į savivaldybių biudžetus.

Rašyti komentarą
Komentarai (18)

Senis

Kada krabiukai ?

VAGIS sako: - vogiau 4 metus ir galiausiai pagavo,

s u t i n k u grąžinti tai ką p a v o g i a u per ketverius metus - ar mane teis , juk aš tapau "sąžiningu"?

juokai vieni

Turėjo būti nauji rinkimai visur-ir į seimą,ir į savivaldybes,ir visus tuos neprileist daugiau prie lovio,visus išaiškintus...o dabar-juoka s ima,pašūkaus ir nustos,jie net neraudonuoja,tai grąžina,tai sustabdo narystę-o ką ta s reiškia,lauk reikia emst iš partijos,o ne stabdyt laikinai..
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS