Į Lietuvą atvyko septintoji Portugalijos kariuomenės rotacinių pajėgų pamaina | Diena.lt

Į LIETUVĄ ATVYKO SEPTINTOJI PORTUGALIJOS KARIUOMENĖS ROTACINIŲ PAJĖGŲ PAMAINA

  • 6

Į Lietuvą ketvirtadienį atvyko septintoji Portugalijos kariuomenės rotacinių pajėgų pamaina, pagal NATO sutartas priemones, skirta stiprinti atgrasymą ir atremti Aljanso valstybėms kylančias grėsmes.

Kaip pranešė Lietuvos kariuomenė, apie 150 Portugalijos Jūrų pėstininkų korpuso padalinio karių kartu su Lietuvos didžiojo etmono Jono Karolio Chodkevičiaus pėstininkų brigados „Žemaitija“ ir kitais Lietuvos kariuomenės vienetais treniruosis bendrose pratybose iki liepos mėnesio.

Portugalijos rotacines pajėgas sudaro pėstininkų kuopos, logistikos ir specialiųjų operacijų kariai. Penktadienį iš Portugalijos į Klaipėdos jūrų uostą atvyks karinė technika – visureigiai, sunkvežimiai ir kovinės valtys.

Kaip skelbiama, Portugalijos ir Lietuvos kariuomenės padalinių kariai bendrose pratybose treniruosis vykdyti įvairias užduotis: infiltracija ir eksfiltracija kovinėmis valtimis, objekto šturmas, įvairaus tipo žvalgybinės užduotys, kovinio šaudymo pratybos.

Rotacinės pajėgos įsikurs Brigados generolo Povilo Plechavičiaus poligone Kairiuose, Klaipėdos apskrityje.

Portugalijos rotacinės pajėgos į Lietuvą atvyksta nuo 2015 metų pagal NATO programą „Užtikrinimo priemonės“.

Ši programa taiko oro, jūros ir sausumos saugumo priemones NATO centrinėse ir Rytų Europos šalyse, jos skirtos stiprinti šalių sąjungininkių saugumą po Krymo aneksijos.

Portugalija aktyviai prisideda prie NATO saugumo užtikrinimo priemonių Lietuvoje tiek jūrų pėstininkų pajėgų rotacijomis, tiek dalyvavimu NATO oro policijos misijoje Baltijos šalyse.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Anonimas

aš suprantu taip europa nenori atsisakyt prekybos su rusija ir baltarusija o nato nenori kad ukraina laimėtu vot ir vieni ir kiti pelnasi iš to o ukrainoi žūsta nekalti žmonės.

Zao

Fakso paleistuvės laukė visus metus :D

tai

> Chokolkom bus darbo, bet tai ne problema, daug įdomiau, kiek kainuoja mokesčių mokėtojams svetimos kariuomenės išlaikymas?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS