Į LSDP pirmininkus pretenduos trys kandidatai | Diena.lt

Į LSDP PIRMININKUS PRETENDUOS TRYS KANDIDATAI

Lietuvos socialdemokratų partija (LSDP) lyderį šių metų pavasarį rinks iš trijų kandidatų – dabartinio pirmininko, Vilniaus vicemero Gintautas Palucko, buvusio ūkio ministro, „Jonavos vandenų“ direktoriaus Mindaugo Sinkevičiaus ir Seimo nario Algirdo Syso.

Partijos atstovas spaudai Justinas Argustas ketvirtadienį BNS patvirtino, kad G. Palucko kandidatūrą iškėlė 22 socdemų skyriai, du skyriai parėmė M. Sinkevičių, vienas – A. Sysą.

Pasak J. Argusto, šie kandidatai preliminariai sutiko dalyvauti rinkimuose. Vienas skyrius dar buvo iškėlęs europarlamentarės Vilijos Blinkevičiūtės kandidatūrą, tačiau ji partijos rinkimų komisijai nepateikė reikalingų dokumentų.

Trečiadienis buvo paskutinė diena, kai socialdemokratų skyriai galėjo kelti kandidatus.

Tiesioginiai LSDP pirmininko rinkimai vyks balandžio 24 – 27 dienomis, bet vienam kandidatui nesurinkus daugiau nei 50 proc. balsų būtų rengiamas antrasis turas.

G. Paluckas socdemų lyderiu buvo išrinktas 2017 metais.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Danguolė

Aš pritarčiau, kodėl Bradausko nesiūlo kandidatūros.

V.Tomkus

O kodėl nesiūlo kad partijai vadovautų nepriklausomybės akto signataras, Kaišiadorių garbės pilietis Bronius Bradauskas?

Rita

Aš manau, kad tinkamiausias kandidatas į LSDP pirmininkus kaišiadorietis politikas-verslininkas-nusikaltėlis Algimantas Radvila, kuris savo pramogų ir konferencijų centre girdė ir vaišino nelegalia šerniena teisėjus, kuris nesumokėjo ir grąsino muzikantams.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS