I. Šimonytė apie M. Navickienės situaciją: nelabai žinau, ką opozicija nori ištirti | Diena.lt

I. ŠIMONYTĖ APIE M. NAVICKIENĖS SITUACIJĄ: NELABAI ŽINAU, KĄ OPOZICIJA NORI IŠTIRTI

Premjerė kritikuoja Seimo opozicijos norą tirti dėl įtartinų ryšių atsistatydinusios socialinės apsaugos ir darbo ministrės Monikos Navickienės aplinką.

Ingrida Šimonytė sakė besitikinti, kad Seimui užteks išminties tyrimo komisijos nesudaryti – keturios dešimtys opozicijai priklausančių frakcijų atstovai siūlo Seimui suteikti Antikorupcijos komisijai specialiosios komisijos statusą ir įpareigoti atlikti parlamentinį tyrimą dėl M. Navickienės.

„Vertinu kaip politinį procesą“, – ketvirtadienį Seime žurnalistams sakė Vyriausybės vadovė. 

„Mano supratimu, opozicijos bandymai dabar kažkaip prie šito atvejo prisieti daugybę kitų procesų, kurie vyko ar vyksta visose kitose institucijose pagal jų kompetenciją, jų atsakomybės lauką, jau yra teisinių procesų politizavimas. Tikiuosi, Seimui užteks išminties komisijos nesudaryti“, – pridūrė ji.     

I. Šimonytė piktinosi, kad daug parlamentiniam tyrimui siūlomų atsakyti klausimų su M. Navickiene nėra susiję. 

„Tiesą sakant nelabai žinau, ką opozicija nori ištirti. Iš tų klausimų, kurie surašyti, yra labai keistų, jau tokių, sakyčiau, su Navickiene nelabai ką bendro beturinčių“, – kalbėjo premjerė.

Pasak jos, M. Navickienė už padarytą sprendimą, kuris buvo neteisingas, prisiėmė atsakomybę – turėjo atsisakyti pareigų, kurias jai, premjerės teigimu, sekėsi eiti labai gerai.

„Toliau visais tais klausimais institucijose vyksta ikiteisminiai tyrimai, patikrinimai. Tai yra tų institucijų atsakomybės laukas ir neįsivaizduoju, kokia Seimo komisija gali veikti ką, jeigu vyksta tyrimai institucijose. Kištis į tuos tyrimus?“ – svarstė I. Šimonytė.

M. Navickienė iš ministrės pareigų atsistatydino užpraėjusią savaitę paaiškėjus, kad su sutuoktiniu Mindaugu Navicku, dirbusiu teisėsaugos akiratyje atsidūrusioje finansinių technologijų įmonėje „Foxpay“, jos savininke Ieva Trinkūnaite ir teistu jos sugyventiniu Vilhelmu Germanu pernai privačiu lėktuvu skrido į Dubajų atostogauti.

Vėliau per Vyriausybės valandą Seime I. Šimonytė pabrėžė, kad jos sprendimui vertinant M. Navickienės poelgį ir prašymą atsistatydinti neturėjo įtakos faktas, kas mokėjo už skrydį.

„Nesvarbu, kas mokėjo už tą lėktuvą – ar kažkoks žmogus, apie kurio reputaciją kažką žinote, ar nuostabiausios reputacijos. Taip nereikia daryti. Ir tikiuosi, Seimo nariai prisimins, kokių draugų jachtose plaukiojo ar kaip nors kitaip maloniai leido laiką. Ir nepamirš deklaruoti“, – teigė I. Šimonytė.

„Visiškai nesvarbu, kieno buvo tas privatus lėktuvas – net jeigu jis būtų buvęs nuostabiausios pasaulyje reputacijos žmogaus, auksinės reputacijos, mano nuomone, tai situacijos vertinimo nekeičia“, – pridūrė premjerė.

Opozicija, dėl M. Navickienės ryšių siūlanti atlikti parlamentinį tyrimą, sako, kad jis padėtų apsispręsti, ar M. Navickienei inicijuoti apkaltą.

Tuo metu Lietuvos bankas nuo kovo vidurio atlieka neplaninį „Foxpay“ ir I. Trinkūnaitės patikrinimą, ikiteisminį tyrimą vykdo ir Specialiųjų tyrimų tarnyba, o Viešųjų pirkimų tarnyba tiria įmonės dalyvavimą viešuosiuose pirkimuose.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Tu kažin iš vis ar ką nors supranti

Išskyrus patologinį valdžios siekimą, be jokių „skilų“ tam.

M

Kaip tikrai šimonis apsimeta visiška kvailute,dangsto savo veikejus,keliais prieš anūką,juk ją skirtų prezidentas,bet ji anūkui užleidzia šiltą vietą.Gal,ir atlyginimą,jam pervestų,jis toks neturtingas.

liberastiniu vemalu viedras

Simonyte apsimeta durna slanga
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS