I. Šimonytė atsakė dėl kalbų apie galimą pasitraukimą iš premjero posto | Diena.lt

I. ŠIMONYTĖ ATSAKĖ DĖL KALBŲ APIE GALIMĄ PASITRAUKIMĄ IŠ PREMJERO POSTO

  • 16

Premjerė Ingrida Šimonytė teigia, kad kol kas dėl spartesnio karantino atlaisvinimo spaudimo iš frakcijų ar atskirų ministrų nepatirianti.

Pasak jos, jei kartais susiklostytų tokia situacija, kuomet Vyriausybė ir jos priimami sprendimai prarastų Seimo daugumai priklausančių frakcijų paramą, natūralu, kad tektų kelti klausimą, ar jos vedamas Ministrų Kabinetas gali toliau tęsti darbus.

„Diskusijų išties frakcijoje būna ir dėl to, kokie būna sprendimai. Kai prasidėjo karantino tam tikri laisvinimai vasario mėnesį, galbūt ir buvo tokių karštesnių debatų, tačiau mano supratimas apie situaciją yra labai paprastas: Vyriausybė negali dirbti, jeigu už jos nėra Seimo daugumos frakcijų paramos“, – LRT radijui teigė I. Šimonytė, komentuodama portale lrytas.lt paskelbtą informaciją, esą diskusijose su konservatorių frakcija dėl karantino laisvinimo I. Šimonytė užsiminė apie galimybę pasitraukti iš pareigų.

Premjerė tikina, kad pajautusi, jog valdančiosios frakcijos Seime jos priimamų sprendimų nepalaiko, svarstytų klausimą, kaip apskritai tokiomis sąlygomis yra įmanoma dirbti.

Vyriausybė negali dirbti, jeigu už jos nėra Seimo daugumos frakcijų paramos.

„Tai taip, aš suprantu atsakomybę, kad atsakomybė yra vis dėlto už tai, ką darai. Ir jeigu tiems žmonėms, kurie turi tave remti – nes suformavo Vyriausybę – atrodo, kad turi daryti visiškai kitaip, na tai turbūt kad kiti žmonės ir turėtų tos atsakomybės imtis“, – savo nuomonę išsakė ji ir pažymėjo, kad tokios jos laikysenos tikrai negalima laikyti grasinimu.

„Tai nėra nei grasinimai, nei kažkokio kito žanro diskusijos, tiesiog tai yra kalba būtent apie tai, kad yra pasitikima Vyriausybės veikimo logika, žinoma, išklausant kritiką ir pasiginčijant dėl skirtingų požiūrių“, – pridūrė ji.

Galiausiai premjerė tikino, kad kol kas spaudimo dėl karantino atlaisvinimo nei iš konservatorių frakcijos, nei iš ministrų nejaučianti.

„Aš spaudimo nejaučiu, aš tiesiog jaučiu tokį turbūt visai visuomenei būdingą nuovargį ir negaliu pasakyti, kad aš pati jo nejaučiu, man atrodo, tai yra visiškai žmogiška“, – teigė Vyriausybės vadovė.

Rašyti komentarą
Komentarai (16)

vilius

visiška vidutinybe žemu intelektu,net šiukšliu rinkimo nesugebejo organizuoti,bapig ,kai apsaugininkai iš paskos maišus tampo,nesuvokia kam yra darbo pasidalinimas,visi renka viską i savo maišą ir pilną išpila i bendrą kruvą,po to visi rušiuoja,ar paskirti tik rušiavimui kelis žmones.neturi sena pana organizatoriaus gabumu,jos vyriausybe puse klounu,kas sugalvojo idiotiškas automobiliu prekybos permainas,kai žmones 4 naktis miega auto,vanžo višta

Jonas

O čia kaip erkė pati nepasitrauks be chirurginės operacijos!

ZZ

suvargus is veido atrodo
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS