I. Šimonytė: bet kokia dirbanti Vyriausybė negali reitingų išlaikyti aukštumose | Diena.lt

I. ŠIMONYTĖ: BET KOKIA DIRBANTI VYRIAUSYBĖ NEGALI REITINGŲ IŠLAIKYTI AUKŠTUMOSE

Premjerė Ingrida Šimonytė sako mažėjančius Vyriausybės reitingus vertinanti kaip natūralų dalyką.

„Bet kokia dirbanti Vyriausybė negali savo reitingų išlaikyti kažkokiose aukštumose, nes Vyriausybė nėra ta institucija, kuri kiekvieną dieną praneša geras žinias“, – antradienį žurnalistams Seime sakė I. Šimonytė.

Anot jos, Ministrų kabinetui reikia priimti sprendimus, kurie yra tam tikras kompromisas tarp skirtingų interesų, ir visuomet yra mažiau patenkintos pusės, tad reitingų mažėjimą ji vertina kaip „visiškai natūralų dalyką“.

Naujienų portalo delfi.lt antradienį skelbiama apklausa rodo, kad per mėnesį sumažėjo tiek ministrės pirmininkės I. Šimonytės, tiek jos vadovaujamos Vyriausybės populiarumas.

Vyriausybė nėra ta institucija, kuri kiekvieną dieną praneša geras žinias.

Kaip skelbia portalas, „Spinter tyrimų“ atliktoje apklausoje į klausimą „Kaip vertinate dabartinės Vyriausybės darbą?“ teigiamai ar greičiau teigiamai į klausimą atsakė 35,1 proc. žmonių. Prieš mėnesį tokį pat atsakymą pateikę buvo 40,8 proc. gyventojų

Neigiamai arba greičiau neigiamai Vyriausybės darbą vertinančių gyventojų dalis per mėnesį atitinkamai išaugo, nuo 50,2 proc. kovą iki 56 proc. balandį.

Per mėnesį taip pat sumažėjo ir I. Šimonytei tenkantis palaikymas – balandį 21,6 proc. gyventojų sakė manantys, kad ji geriausiai tinka užimti ministrės pirmininkės pareigas iš visų politikų ar visuomenės veikėjų. Kovo mėnesį ją, kaip geriausią variantą premjerės pozicijoje, matė 26,9 proc. gyventojų.

„Spinter tyrimų“ apklausoje balandžio 19–28 dienomis dalyvavo 1006 gyventojai nuo 18 iki 75 metų. Taikytas kombinuotas apklausos metodas: 50 proc. telefoninės apklausos būdu, 50 proc. internetu. Nurodoma, kad tyrimo rezultatų paklaida 3,1 proc.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

čempionas ,

kokius reitingus galima duoti už bloga atliekama darba, ir dar dėl U,A,B,U, ELEKTROS DUJUOTIEKIO ,Sukurtu fokusinio tarnybu padaliniu, kur matyta juk per rinkimus rėmė tas gražuoles partijas taip dabar tenka fokusus kurti, o pati ministru pirmininkė dar lemena savo kombinacijos liuno bajeri, mes valstybe nesikišamę ne mūsų ropiu daržo problemos , ,-Taip nesupratome mes rinkėjai jūsų žadėtu pažadu ir tikru žodžiu jokiu kalbu apie kainu kelymus net nebus kalbu, taip kur tas nesikišame ,,,taip per kuri gala reiktu kištis ar eilinis rinkėjas eis ir reikalaus jeigu mūsų prezidentas miega ininstru pirmininke baksnoja nesąmones plepa, kur ytra provivcijoj tvarka ar jus ponai aukštai sėdintys laukiate kada žmonės pasius kantrybė baigs remti savo smegenu protus, prie tokiu šoliu atlgos turėtu būti , 4000euru pensiju dydžiai 2000euru, o tada ir kalbos būtų liutui į nasrus tiktu, o kas dabar nesikišu, von lauk gitanas vyti turi o ne daineles kurti duokim garo,

giedre

pati geriausiaP remjerė

Linkiu sėkmės, Kaunas.

I.Šimonyte,stiprybės ir sėkmės darbuose.Nebuvo nė vieno premjero kuris nebuvo kritikuojamas .Esi šauni ir į komentarus kurie žeminantis nekreipk dėmesio.O reitingai.Manęs norsjau 80 metu turiu niekas nėra mano nuomonės paklauses.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS