I. Šimonytė: A. Dulkys ministerijoje spėjo nuveikti daugiau, nei galėjau tikėtis | Diena.lt

I. ŠIMONYTĖ: A. DULKYS MINISTERIJOJE SPĖJO NUVEIKTI DAUGIAU, NEI GALĖJAU TIKĖTIS

Premjerė Ingrida Šimonytė teigia, kad sveikatos apsaugos ministro Arūno Dulkio darbas pranoko jos lūkesčius, o kritika jam dažnai nėra pagrįsta.

„Manau, kad ministras padarė daugiau, negu kad būčiau labai drąsiai tikėjusis, kad jis per tiek laiko spės padaryti. Tai, kad žmonės kelia ministrui kažkokius galbūt kartais sunkiai suvokiamus lūkesčius, kad ateina žmogus ir staiga per vieną savaitę sutvarko situaciją, kuri ilgą laiką riedėjo daugiau mažiau sava eiga, visą laiką reikia sau tokį realybės pasitikrinimą padaryti, ar kažkas yra apskritai padaroma“, – interviu „Delfi“ laidai trečiadienį sakė premjerė.

Ji teigė tikrai žinanti, kad ministras dirba „po 16–18 valandų per parą“, nes tenka spręsti klausimus ir po darbo, ir savaitgaliais.

I. Šimonytė taip pat mano, kad kritikuojantieji ministrą galbūt taip tikisi sulaukti ir populiarumo.

„Manau, kad čia yra tema, kuri yra dėmesio centre. Ir pasisakydamas ta tema, ar ta tema kritikuodamas, turbūt visada gali sulaukti palaikymo. Nes, kaip ir minėjau, yra žmonių, kurie galvoja, kad viskas turi įvykti kažkokiu stebuklingu įvykimo būdu“, – tvirtino ji.

I. Šimonytė sakė mananti, kad jos Vyriausybė gauna daugiau kritikos nei jos sulaukdavo Sauliaus Skvernelio kabinetas. Premjerė teigė kad ji kritikos sulaukia iš tų žmonių, iš kurių jos nesitikėjo.

„Yra žmonių, kurie galvoja, kad viskas turi įvykti kažkaip stebuklingai. (…) Tos kritikos girdžiu, kartais net ir iš tų, iš kurių mažiau tikėčiausi. Bet ir pati manau, ir ministrui patariu, kad svarbiausia yra padaryti. Kritiką girdime, jei ji konstruktyvi ir su pasiūlymais, stengiamės juos įvertinti. Bet man kartais yra šiek tiek skaudu, kad ankstesniame epizode, mintyje turiu pirmą pandemijos bangą ir laiką tarp bangų, tai tikrai tos kritikos girdėjosi kur kas mažiau, nei girdisi nuo praktiškai pirmos Vyriausybės dienos“, – sakė premjerė.

Prezidentas Gitanas Nausėda yra išreiškęs abejonių dėl A. Dulkio prieš tvirtindamas Vyriausybę. Jis teigė, jog į šias pareigas tikėjosi žmogaus su krizių valdymo patirtimi ir geru sveikatos apsaugos sistemos išmanymu, bei sakė patvirtinęs jį į ministrus, nes atsakomybę už jį prisiėmė I. Šimonytė.

Opozicija ketvirtadienį kviečiasi A. Dulkį į Seimą „pasiaiškinti ir prisiimti atsakomybę dėl šalyje daugėjančių neskaidriai organizuojamų skiepijimų nuo COVID-19 atvejų“.

„Valstiečiai“ sako, kad „nerimą kelia, jog Vyriausybė drauge su Sveikatos apsaugos ministerija neužtikrina skaidraus prioritetine tvarka skiepijimų asmenų sąrašo sudarymo, į jį papuola asmenys, su sąrašų sudarytojais turintys įvairių asmeninių ryšių, taip aplenkiantys tuos žmones, kurie yra rizikos grupėje ar pirmose gretose kovoja su COVID-19“.

Ministras padarė daugiau, negu aš būčiau labai drąsiai tikėjusi, kad jis spės per tiek laiko padaryti.

 

Įvertino prezidento kritiką A. Dulkiui

I. Šimonytė taip pat sureagavo ir į prezidento Gitano Nausėdos viešoje erdvėje neretai išsakomus priekaištus ministrui. Ji teigė, kad Sveikatos apsaugos ministerijos bei ministro kritikavimas yra ta tema, kurią eskaluojant visada galima sulaukti visuomenės palaikymo.

„Aš manau, kad čia tokia tema, kuri yra dėmesio centre ir pasisakydamas ta tema arba ta tema kritikuodamas turbūt visada gali kažkaip sulaukti palaikymo“, – sakė premjerė.

„Aš tos kritikos girdžiu kartais net ir iš tų žmonių, iš kurių net ir nelabai tikėčiausi, bet ir pati taip manau, ir ministrui tą patį patariu, kad svarbiausia dabar yra padaryti. O kritiką girdime, kai tai yra konstruktyvi kritika su pasiūlymais, stengiamės pasiūlymus tikrai įvertinti ir inkorporuoti, kur tinka“, – taip pat akcentavo ji.

Patarė nebegaišti prie pandemijos valdymo plano

I. Šimonytė teigia pati pasiūliusi sveikatos apsaugos ministrui Arūnui Dulkiui nebegaišti prie pandemijos suvaldymo plano tobulinimo.

„Mano patarimas buvo ministrui nebegaišti laiko jo (plano – ELTA) dailinimui po to, kai Vyriausybė buvo pagaliau patvirtinta. Kol mes užtrukome diskusijose dėl to, kas yra geras ministras, o kas negeras ministras, kas gali būti patvirtintas, o kas negali... Gyvenimas taip toli nuėjo į priekį, kad tą planą įgyvendinti reikėjo praktiškai nuo 5–6 skyriaus“, – „Delfi“ laidoje teigė Vyriausybės vadovė, pažymėdama, kad tokiam sprendimui pritarė ir ekspertai.  

Tai, kad ministro A. Dulkio žadėtas 130 punktų planas visgi nebuvo pristatytas, sulaukė opozicijos kritikos. Dėl šio klausimo A. Dulkio ketina dar kartą teirautis ir „valstiečių“ frakcija, ketvirtadienį kviečianti ministrą į Seimą pasiaiškinti dėl šalyje pasitaikančių neskaidriai organizuojamų skiepijimų nuo COVID-19.

I. Šimonytė pažymi, kad pandeminė situacija reikalavo Vyriausybei greitai reaguoti ir spręsti atskiras problemas, o darbo struktūra, tikino ji, anksčiau ar vėliau atsiras.

„Mes išėjome atskiromis temomis spręsti problemų: ligoninių situacijos, vakcinavimo, testavimo, institucijų, duomenų ir t. t. Kažkokia struktūra anksčiau ar vėliau vis tiek atsiras. Visuomenei turbūt yra svarbiausia tai, ko galima tikėtis ir koks yra mūsų apribojimų tikslas, kokioms aplinkybėms esant mes galime atsisakyti kažkokių apribojimų arba atvirkščiai – kokioms aplinkybėms esant kažkokie apribojimai būtų sugriežtinti“, – teigė I. Šimonytė, kartu pridurdama, kad Vyriausybė yra numačiusi aptariamas priemones.

„Yra konkrečios priemonės ir institucijų srityje, ir testavimo srityje, ir vakcinavimo srityje. Bet dabar mums reikia nebeplanuoti, bet reikia įgyvendinti“, – sakė ji.

GALERIJA

  • I. Šimonytė: A. Dulkys ministerijoje spėjo nuveikti daugiau, nei galėjau tikėtis
Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Manau

Kad žmogus nieko bendro neturintis su medicina taip yra Šimonytės garbinamas.Premjere ar viskas jūsų galvelėje gerai? Manau kad laikas palikti kėdę jūms ir Dulkiui,nes jau nusibodo jūsų mikčiojimas ir nieko konkretaus.

Balamutas

Kam kuklintis, Dulkys už Verygą nuveikė dešimt kartų daugiau. Dirba aštuoniolika valandų per parą, studijuoja mediciną, rašo knygą medicinos tema. Be reikalo prezidentas apie jį kritiškai atsiliepė. Tokių darbštuolių, tokių gabių nei Lietuva, nei Europa nėra mačius Jis kaip maldoje yra pagirtas tarp moterų.

Vatnikų draugeliams

Šunys loja-karavanas eina.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS