I. Šimonytė: esu tikra, kad sulauksime V. Zelenskio Lietuvoje | Diena.lt

I. ŠIMONYTĖ: ESU TIKRA, KAD SULAUKSIME V. ZELENSKIO LIETUVOJE

Premjerė Ingrida Šimonytė sako neabejojanti, kad Lietuvoje apsilankys Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis, ketvirtadienį išvykęs į JAV pirmojo užsienio vizito nuo Rusijos prieš jo šalį pradėto karo pradžios.

„Aš manau, kad anksčiau ar vėliau sulauksim, juk jisai lankėsi Valstybės dienos proga 2021-aisiais metais ir buvo turbūt vienas svarbiausių svečių tuo metu. (...) Tai be jokios abejonės esu tikra, kad  sulauksime galbūt net NATO viršūnių susitikime“, – žurnalistams Seime ketvirtadienį sakė premjerė.

Pasak I. Šimonytės, V. Zelenskio vizitas Jungtinėse Valstijose yra drąsus, bet reikalingas žingsnis.

„Prezidentas V. Zelenskis niekur nebuvo išvykęs iš šalies nuo pat vasario mėnesio ir čia toks, viena vertus, ir labai drąsus dalykas – išvykti iš šalies tuo metu, kada vyksta karas, nors nėra nenatūralus, nes, tarkime, premjeras daug keliauja, Rados pirmininkas keliauja, telkia tarptautinę paramą, bet jau toks matyt kad mūsų galvose yra įsigyvenęs įvaizdis, kad prezidentas V. Zeneskis visada yra Kyjive ar kažkur Ukrainoje, – kalbėjo premjerė.

Tai be jokios abejonės esu tikra, kad  sulauksime galbūt net NATO viršūnių susitikime.

„Tai čia toks labai didelis pokytis, bet labai svarbu, kad nuvyko jis būtent dabar į Jungtines Amerikos Valstijas, nes yra labai daug spekuliacijų apie tai, ar keisis JAV politika, keičiantis Atstovų Rūmų sudėčiai“, – sakė ji.

Respublikonai per lapkričio pradžioje įvykusius vidurio kadencijos rinkimus užsitikrino nedidelę daugumą Atstovų Rūmuose, tačiau demokratai išsaugojo Senato kontrolę.

Pasak I. Šimonytės, nors visur yra „pavieniai politikai, kurie galbūt yra radikalesni ar turi kažkokias atskirąsias nuomones“, ji nemano, kad požiūris į paramą Ukrainai Jungtinėse Valstijose pasikeis.

„Tikrai palaikymas, kurį buvo galima labai aiškiai jausti Ukrainai Jungtinėse Amerikos Valstijose, yra absoliučiai abiejų partijų konsensuso klausimas“, – sakė premjerė, mėnesio pradžioje apsilankiusi šioje šalyje.

Rašyti komentarą
Komentarai (17)

oo

Šimonytė jau jaučiasi kaip prezidentė,matyt kelionės nuo Japonijos iki Amerikos ,apdovanojimai susuko galvą,jei jai dabar galvoje tik kada atvažiuos Zelenskis,Tegul sutvarko pirmiausia savo ministrų darbą ,kad partijos vadas nedarytų chaoso ir gėdos, o jau paskui užsienio politika užsiima,nes toks vaizdas ,kad visi konservatorių veikėjai,vadai tik užsienio politikoje Okad Lietuvos vidaus politikoje problemos,nekokybiškas ministrų darbas ir Šimonytė tai ignoruoja dangstosi Ukraina yra gėda.

ggg

Šimonytė jau tapusi šaule,kariuomenės eksperte,įsiamžinusi ant plytelės nesugeba sutvarkyti savo užsienio reikalų ministro,kuris kišasi vadovauja už Anušauską,tampo kariuomenės vada į partijos suirinkimus,traukia į politiką,nurodinėja Vokietijos kancleriui ,prezidentui ką jie privalo daryti,Tai gal premjerė tegul rašo laiškus Šolcui ,kad jis privalo jos ministrui Lansbergiui pasiaškinti dėl brigados Lietuvoje.Nes tokia karo ekspertį tyl ir dangstosi Ukraina Atrodo jau nedaug liko šalių su kuriomis nesusipyko jos šeimininkas Lansbergis ir vadovauja dėja ne ji..Apgailėtina karo metu kalbėti apie atvažiavimus,Zelenskis atvažiuos kada atvažiuos ir galės jis tikrai dėl fotosesijų su Šimonyte ir Čmilyte nevažiuos.

!?!

Koks jis prezidentas savo tautos zudikas PAPRASAIKA DUOKIT DUOKIT nu nauseda nuojo mazai kuo atsilieka nera su situo nacistiniu zmogzudziu apie ka net kalbet nu jbet tamsta su tokiais susitinka ir dirba kiekviena diena nieko nuotabaus su kuo sutapsi tuom ir pats tapsi apgailetina vargse
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS