I. Šimonytė: galėtume dažniau pasinaudoti Suomijos patirtimi švietimo srityje | Diena.lt

I. ŠIMONYTĖ: GALĖTUME DAŽNIAU PASINAUDOTI SUOMIJOS PATIRTIMI ŠVIETIMO SRITYJE

  • 7

Ministrė pirmininkė Ingrida Šimonytė, antradienį nuotoliniu būdu susitikusi su Suomijos ambasadore Lietuvoje Arja Inkeri Makkonen, aptarė dvišalį bendradarbiavimą.

„Dvišaliai Lietuvos ir Suomijos santykiai vystosi puikiai, tačiau galėtume dažniau pasinaudoti gerąja ne tik Suomijos, bet ir kitų Šiaurės Europos šalių patirtimi, ypač švietimo reformos ir inovacijų srityse“, – sakė premjerė.

Pasak Vyriausybės pranešimo, pokalbyje taip pat aptarti aktualūs Europos Sąjungos ir regioninės darbotvarkės klausimai, ekonomikos atsigavimo bei skatinimo priemonės, žalioji darbotvarkė ir skaitmenizacija.

Neseniai vykusiame ministrės pirmininkės I. Šimonytės pokalbyje su Suomijos premjere Sanna Mirella Marin sutarta stiprinti bendradarbiavimą COVID-19, ekonomikos atsigavimo ir kitais svarbiausiais klausimais. Suomija kartu su kitomis Šiaurės Europos valstybėmis tebėra svarbiausia Lietuvos partnerė Baltijos jūros regione. Vertinama intensyvi ir dinamiška ekonominė partnerystė, bendradarbiavimas NB8 formatu.

Visada buvo labai svarbi Suomijos pozicija ir parama dėl nesaugios Astravo atominės elektrinės, toliau būtina nedelsiant įgyvendinti visas branduolinės saugos ir aplinkosaugos rekomendacijas.

Šiemet sukanka 30 metų nuo Lietuvos ir Suomijos diplomatinių santykių atkūrimo ir 100 metų nuo jų užmezgimo. 

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

kisk siknon ta Svediska ir norvegiska LGBT svietimo

sYstema ... kaip ir visos europedu karalystej esamas sistemas ---LIETUVA PAVELDEJO PUIKIA SVIETIMO SISTEMA , kurios deka lietuvoj mokslas klestejo lietuva dziaugesi kardiologais , chirurgais, fizikais, sportininkais, menininkais , ir architektais ,studentais ir ju mokslo pasiekimais --TIK PRADEJUS KONSERVATPEDERASTINEI LIBERASTU GAUJAI renovacija , reinkarnacijas , buvo suzlugdyta visa mokslo sistema ....isdraskytas visas mokslo ukis ... dabar jau 30 metu isgamos blaskosi ;- tai pagall anglus, tai pagal amerikonus , tai svedus , tai norvegus ..... GRAZINT ATGAL Y SAAVO BUVUSIA VIETA VISA MOKSLO SISTEMA LIETUVOJ...

kauniečiui iš kaimo

"Kas ten kalba"

Kaunietis

galetu ir algas moket kaip SUOMOJOJE
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS