I. Šimonytė: jeigu reikės, Lietuva kartu su partneriais siųs į Ukrainą karius instruktorius | Diena.lt

I. ŠIMONYTĖ: JEIGU REIKĖS, LIETUVA KARTU SU PARTNERIAIS SIŲS Į UKRAINĄ KARIUS INSTRUKTORIUS

  • 0

Premjerė Ingrida Šimonytė tikina – jeigu reikėtų, Lietuva būtų pasirengusi prisijungti prie bendraminčių šalių ir siųsti į Ukrainą karius instruktorius, praneša „Bloomberg“.

„Tai ilgą laiką besitęsiantys mokymai, kai treniruojame ukrainiečių karius – mes apmokėme juos iki invazijos ir tai yra ilgametis bendradarbiavimas tarp mūsų ir Ukrainos ginkluotųjų pajėgų. Mes treniruojame juos trečiosiose šalyse, Lietuvoje – jeigu reikės, treniruosime juos Ukrainoje, bendradarbiaujant su kitomis šalimis, kurios taip pat norės tai daryti“, – viešėdama Singapūre interviu „Bloomberg“ metu kalbėjo I. Šimonytė.

ELTA primena, kad tarptautinėje erdvėje netyla diskusijos apie Prancūzijos prezidento Emmanuelio Macrono pareiškimus. Paryžiaus lyderis teigė neatmetantis galimybės siųsti Prancūzijos sausumos pajėgas į Ukrainą. E. Macronas tvirtino, kad kiekviena šalis ateityje galėtų priimti savarankiškus sprendimus dėl karių dislokavimo.

Netrukus po to NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas patikino, kad Aljansas siųsti karių į Ukrainą neketina.

Visgi, Aljanso šalių gretose diskusijos dėl galimo karių siuntimo į Ukrainą – tęsiasi. Lietuvos politikai sveikino tokią Prancūzijos vadovo iniciatyvą, tačiau kelissyk patvirtino, jog kalbama tik apie mokomąsias misijas.

Gairės: Ingrida Šimonytė, kariai, karas Ukrainoje, Lietuvos kariai
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS