I. Šimonytė lankosi Kijeve, pagerbė kare su Rusija žuvusius ukrainiečius | Diena.lt

I. ŠIMONYTĖ LANKOSI KIJEVE, PAGERBĖ KARE SU RUSIJA ŽUVUSIUS UKRAINIEČIUS

  • 9

Ministrė pirmininkė Ingrida Šimonytė penktadienį lankosi Kyjive, kur pagerbė žuvusiųjų ginant Ukrainą nuo Rusijos atminimą.

„Pirmojo sustojimo Kyjive metu šiandien pagerbiau vyrus ir moteris, kurie paaukojo savo gyvybes gindami svarbiausias tautos teises: egzistuoti ir gyventi laisvėje“, – socialiniame tinkle „X“ penktadienį rašė I. Šimonytė.

„Jie gyvybes paaukojo ir gindami visus mus. Vienintelis būdas pasiekti tvarią ir teisingą taiką yra padėti Ukrainai kaip galima greičiau laimėti, atgauti pilną teritorinį vientisumą, atkurti tarptautinį teisingumą ir atsistatyti stipresnei“, – pridūrė premjerė.

Premjerės vizitas Kyjive numatytas penktadienį ir šeštadienį. Anksčiau ji sakė planuojanti susitikti su Ukrainos vadovais ir dalyvauti iniciatyvos „Ukrainos grūdai“ renginyje.

I. Šimonytės  socialinio tinklo „X“ paskyros nuotr. 

I. Šimonytė lankosi Kijeve, pagerbė kare su Rusija žuvusius ukrainiečius

Vilnius, lapkričio 24 d. (BNS). Ministrė pirmininkė Ingrida Šimonytė penktadienį lankosi Kyjive, kur pagerbė žuvusiųjų ginant Ukrainą nuo Rusijos atminimą.

„Pirmojo sustojimo Kyjive metu šiandien pagerbiau vyrus ir moteris, kurie paaukojo savo gyvybes gindami svarbiausias tautos teises: egzistuoti ir gyventi laisvėje“, – socialiniame tinkle „X“ penktadienį rašė I.

Ukrainos sostinėje premjerė taip pat susitiks su Ukrainos valstybės vadovais, Kyjivo nacionalinio Taraso Ševčenkos universiteto Baltistikos centro bendruomene, dalyvaus Holodomorų aukų pagerbimo ceremonijoje.

GALERIJA

  • I. Šimonytė lankosi Kijeve, pagerbė kare su Rusija žuvusius ukrainiečius
I. Šimonytės socialinio tinklo „X“ paskyros nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Pagieža

Lai ,,ministrė,, pagerbia nuo 2014 m. Donecke ir Luganske žuvusius nuo nacistų nekaltus gyventojus, lai aplanko Angelų alėją.

Europa

dar tik pradeda praregėti rusofašistų padarytus nusikaltimus žmonijai ir žmogiškumui, Ukrainoje golodomoras , hatynes Lenkų tragedija,gulagų vergų genocidas, ir tt. Kur tik kacapas koją ykelė ten kraujas, betvarkė, ir skurdas.

Anonimas=anonistas

vatinis ,ritualų specialistas.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS