I. Šimonytė: Lietuva brangina draugystę su Izraeliu | Diena.lt

I. ŠIMONYTĖ: LIETUVA BRANGINA DRAUGYSTĘ SU IZRAELIU

  • 17

Izraelyje viešinti Lietuvos Vyriausybės vadovė Ingrida Šimonytė pabrėžė valstybių bendrystę ir draugiškus santykius.

„Lietuvos istoriniai saitai ir draugystė su Izraeliu yra tai, kuo didžiuojamės ir ką branginame“, – per susitikimą su Izraelio prezidentu Isaacu Herzogu (Isaaku Hercogu) kalbėjo premjerė.

Anot jos, Izraelis yra sėkmės istorija ir sektinas pavyzdys daugybėje sričių, Lietuva norėtų, kad šalių bendradarbiavimas augtų.

Per susitikimą su Izraelio premjeru Benjaminu Netanyahu (Benjaminu Netanjahu) Lietuvos Vyriausybės vadovė akcentavo saugumą.

„Tiek Lietuva, tiek Izraelis gerai žino gyvenimo nesaugioje kaimynystėje iššūkius ir brangina taiką kaip pagrindą kurti gerovei. Rusijos karas prieš Ukrainą kelia grėsmę ne tik mūsų regionui ar Europai, bet ir pasauliui, nes visų žemynų autoritariniai režimai stebi, kur brėšime raudonąsias linijas gindami taisyklėmis grįstą pasaulio tvarką ir jo saugumą“, – teigė I. Šimonytė.

Ji pabrėžė, kad tvari taika gali būti pasiekta tik Ukrainai laimėjus.

Premjerai aptarė saugumo situaciją ir Artimuosiuose Rytuose, Rusijos ir Irano bendradarbiavimą, kuris kelia pavojų saugumui šiame regione ir pasaulyje.

I. Šimonytė ir B. Netanyahu taip pat aptarė Lietuvos ir Izraelio bendradarbiavimo plėtros galimybes kibernetinio saugumo, biotechnologijų ir kitose aukštos pridėtinės vertė sektoriuose.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (17)

Kada

Lietuviu tauta zydu tautos atsiprase uz zydsaudzius kada zydu tauta atsiorasys kietuviu tautis us savo nkvd budeliu nusikaltimus pries lietuviu tauta Laukiam

vel paskolos praso... ??

negeda ?

be

reikalo .
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS