I. Šimonytė: mąstymo intoksikacijos lygį Rusijoje pakeisti gali prireikti 50 metų | Diena.lt

I. ŠIMONYTĖ: MĄSTYMO INTOKSIKACIJOS LYGĮ RUSIJOJE PAKEISTI GALI PRIREIKTI 50 METŲ

Mąstymo intoksikacijos lygis Rusijoje labai pavojingas, o pakeisti jį gali prireikti ir 50 metų, ketvirtadienį duodama interviu JAV nevyriausybinei organizacijai „Atlantic Council“ sakė premjerė Ingrida Šimonytė.

„Nepakaks Aleksejaus Navalno paleisti iš kalėjimo ar kitų politinių oponentų. Manau, mąstymo intoksikacijos lygis Rusijoje labai pavojingas. Manau, reikės kokių 50 metų kitokios propagandos, plačios propagandos – tiesos, kuri gali būti nepatogi Rusijos žmonėms, kad pakeistume jų suvokimą“, – nuotoliniu būdu sakė ministrė pirmininkė, paklausta, kokią ateitį mato Rusijoje.

Manau, mąstymo intoksikacijos lygis Rusijoje labai pavojingas.

I. Šimonytė šiame renginyje turėjo dalyvauti gyvai, tačiau užsikrėtė koronavirusu ir jos kelionė į Jungtines Valstijas buvo atidėta.

Premjerė teigė, jog asmeniškai norėtų, kad Rusijoje pagaliau būtų „padori valdžia, padorios reformos ir padori gerovė“.

„Kai klausia, ar mes suinteresuoti į gerus santykius su Rusija, tai – žinoma. Jei būtų panašios vertybės, būtų didelis potencialas ne tik mūsų šaliai, bet ir visoms regiono šalims, visoms aplink žemės rutulį“, – kalbėjo ji.

Anot premjerės, nuo 1990-ųjų nepriklausomos Rusijos žmonės, pradžioje bandę sužinoti apie savo šalies istoriją, susijusią su J. Stalinu, gulagais, galiausiai liovėsi ja domėjęsi, nes „bandė naviguoti naujomis ekonomikos sąlygomis ir nebuvo laiko susitaikyti su praeitimi“.

Tą I. Šimonytė laiko viena didžiausių šalies klaidų. Paklausta, ką galima padaryti jau dabar, premjerė teigė, jog daroma, kas įmanoma tokiomis aplinkybėmis – remiama laisva spauda, politiniai oponentai, kurių nemažai gyvena regione.

Šiuo metu Vakarų ir Rusijos santykiai yra žemiausiame taške nuo Šaltojo karo laikų. Tokią situaciją lėmė plataus masto Kremliaus invazija į kaimyninę Ukrainą, taip pažeidžiant eilę tarptautinių įsipareigojimų.

Gairės: Ingrida Šimonytė, karas Ukrainoje, Rusija, rusai, propaganda
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS