I. Šimonytė: negaliu įlįsti į prezidento galvą ir spėlioti, ką jis norėjo pasakyti | Diena.lt

I. ŠIMONYTĖ: NEGALIU ĮLĮSTI Į PREZIDENTO GALVĄ IR SPĖLIOTI, KĄ JIS NORĖJO PASAKYTI

Prezidentui Gitanui Nausėdai užsiminus, jog mato geresnių kandidatų į eurokomisarus nei užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis, premjerė Ingrida Šimonytė nurodo nežinanti, ką šalies vadovas turėjo omenyje.

„Aš tikrai negaliu įlįsti į prezidento galvą ir spėlioti, ką jis norėjo pasakyti“, – ketvirtadienį Seime žurnalistams sakė I. Šimonytė.

Ji pakartojo, jog su prezidentu yra aptarusi naujojo eurokomisaro skyrimo procedūras. Anot premjerės, tai nėra tik Lietuvos institucijų ir politikų derybų klausimas.

„Taip pat derybos vyksta tarp Europos partijų ir politinių šeimų“, – priminė politikė.

„Matote, prastas yra tas derybininkas, kuris kiekviename derybų etape eina ir pasakojasi apie visus derybų taktikos dalykus, nes tai tiesiog silpnina derybinę poziciją. Aš nematau prasmės silpninti Lietuvos derybinę poziciją. Aš esu tikra, kad Lietuva turi galimybes gauti labai rimtą portfelį, dėl jo pasikauti ir dėl to neketinu savo komentarais tam kenkti“, – apibendrino ji.

G. Landsbergis nekomentuoja prezidento pasisakymų

Užsienio reikalų ministras G. Landsbergis atsisako komentuoti prezidento pareiškimus, kad yra geresnių kandidatų į eurokomisarus nei Lietuvos diplomatijos vadovas.

„Negaliu komentuoti. Tai yra jo pareiškimas ir jis turėtų jį komentuoti. Arba premjerė“, – ketvirtadienį vykusioje spaudos konferencijoje, paprašytas sureaguoti į prezidento pasakymą žurnalistams teigė G. Landsbergis.

Kaip skelbta anksčiau, trečiadienį G. Nausėda LRT televizijai teigė, jog yra geresnių kandidatų tapti EK nariu nei G. Landsbergis.

„Ypač turint omenyje, kad tai nebus užsienio politikos komisaro pozicija“, – LRT televizijai sakė G. Nausėda.

Įtakingas leidinys „Politico“ neseniai paskelbė potencialius kandidatus į naujuosius EK narius, tarp kurių yra minimas ir užsienio reikalų ministras G. Landsbergis. Nurodoma, jog jis taikytųsi į eurokomisaro portfelį, susijusį su užsienio politikos klausimais. Visgi, tiek valdančiųjų, tiek opozicijos atstovai abejoja, ar tokia kandidatūra sulauktų palaikymo šalies viduje.

Koalicijos partneriai iš esmės neslepia pasipiktinimo, kalbant apie būsimą Lietuvos kandidatūrą į EK. Politikai kritikuoja, kad konservatoriai dar neįvardino, ką siūlys į eurokomisarus. Pasak jų, neįsivardinusi kandidato Lietuva praranda derybines pozicijas dėl įtakingesnių komisarų portfelių. Šį klausimą kitą savaitę ketinama aptarti koalicinės tarybos posėdyje.

Savo ruožtu užsienio reikalų ministras G. Landsbergis taip pat mano, kad kuo anksčiau Lietuva įsivardins savo kandidatą į EK, tuo bus daugiau šansų pakovoti dėl svarbesnių pozicijų. Visgi, pats konservatorių lyderis ir toliau neatsako, ar norėtų kandidatuoti į EK. Pasak jo, sprendimą, ką deleguoti į eurokomisaro poziciją, turi priimti premjerė.

Eurokomisaro kandidatūrą teikia Vyriausybė, poziciją suderinus su prezidentu ir Seimu.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Anonimas

..... gal eikite konservai ten su rusu laivu !

Expert

Paluckas negali dirbti premjeru,jis susikompromitavęs Vilniaus savivaldybėje ,kuomet dirbo.Teisėsauga gali pateikti informaciją.

Žilvinas Ručys

žinojau vieną žemaitį , su fanarais vaikščiojo , apsimyžęs bare sedėjo , ir jokio įdomaus sakinio negebėjo suregzti
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS