I. Šimonytė dar nežino, ar judėjimo ribojimai bus reikalingi per Velykas | Diena.lt

I. ŠIMONYTĖ DAR NEŽINO, AR JUDĖJIMO RIBOJIMAI BUS REIKALINGI PER VELYKAS

Premjerė Ingrida Šimonytė sako kol kas negalinti atsakyti, ar judėjimo tarp savivaldybių ribojimai bus taikomi ir per Velykas. Jos teigimu, svarstomi alternatyvūs judėjimo tarp savivaldybių ribojimai.

„Dabar nustatyti judėjimo apribojimai galioja iki kovo 15 d. Ar reikės svarstyti judėjimo ribojimus Velykų šventėms dabar tikrai nesiimu atsakyti, nes labai daug kas priklausys nuo epidemiologinės situacijos tuo metu“, – žurnalistams trečiadienį sakė ji.

I. Šimonytė pažymėjo, kad svarstoma siūlyti alternatyvius judėjimo ribojimus, kurie glaudžiai sietųsi su epidemiologine situacija savivaldybėse.

„Dabar mes ketiname nuo kovo vidurio pasiūlyti apribojimus, kurie būtų labiau susiję su konkrečios savivaldybės epidemiologine situacija. Tai yra judėjimo apribojimai būtų labiau susieti su savivaldybėmis, kuriose padėtis yra bloga ir blogiausia, negu kad su judėjimu tarp savivaldybių, kur epidemiologinė situacija yra galbūt ir visai pusėtina“, – akcentavo ji.

ELTA primena, kad Vyriausybė praėjusią savaitę pratęsė judėjimo tarp savivaldybių ribojimą iki kovo 15 d.

Visgi nuspręsta leisti asmenų judėjimą tarp „žiedinių“ savivaldybių – kai asmenys, gyvenantys besiribojančiose Alytaus miesto ir rajono, Kauno miesto ir rajono, Klaipėdos miesto ir rajono, Panevėžio miesto ir rajono, Šiaulių miesto ir rajono, Vilniaus miesto ir rajono savivaldybėse, juda tarp nurodytų besiribojančių savivaldybių.

Sugriežtintas karantinas šalyje paskelbtas iki kovo 31 d.

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

KONCERVATOS REZGA PERVERSMĄ

Kol visi uždaryti,koncervai rezga planą,tyliai pakeisti rinkimų sistemą,t.y panaikinti vienmandatininkus,ir rinkti tik padlaižaujančius partinukus.Tai pat jie nori rinkti prezidenta,tik iš koncervatorių,iš semo narių.---Copy--Valdantieji siūlo atsisakyti vienmandačių apygardų, kai visuotinai žinoma, kad Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) silpnoji vieta Seimo rinkimuose – antrieji rinkimų turai vienmandatėse apygardose, kuriose šiai partijai yra sunku laimėti“, – sakė LVŽS frakcijos seniūnė .Pasak A. Norkienės, sunkiai suvokiamos ir valdančiųjų idėjos prezidento rinkimus organizuoti Seime.

Anonimas

Angiele lyg zinojo, bet padare klaida ir atsiprase Tautos.

Citramonas

Su tokiais "vadovais" dar ir Kalėdos bus ribojamos.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS