I. Šimonytė pripažįsta pralaimėjimą prezidento rinkimuose | Diena.lt

I. ŠIMONYTĖ PRIPAŽĮSTA PRALAIMĖJIMĄ PREZIDENTO RINKIMUOSE

Konservatorių kelta kandidatė Ingrida Šimonytė pripažįsta pralaimėjusi antrąjį prezidento rinkimų turą.

„Pirmiausia, norėčiau pasveikinti išrinktąjį Lietuvos Respublikos Prezidentą. Nors ir neturime dar didelės dalies balsų, bet rezultato tai nepakeis“, – sekmadienio vakarą savo rinkiminiame štabe kalbėjo I. Šimonytė.

„Dar asmeniškai nepasveikinau, pasveikinau čia... Pasveikinsiu, žinoma, ir asmeniškai“, – pridūrė ji.

Pasak premjerės, rinkimuose koją, veikiausiai, pakišo vadovavimas Vyriausybei pastarąją kadenciją.

„Labai džiaugiuosi, kad žmonės antrajame ture, tie, kurie yra už pažangią Lietuvą, spartesnę Lietuvos pažangą, kurie yra už atviresnę Lietuvą – turėjo pasirinkimą už ką balsuoti ir pasirinko“, – kalbėjo I. Šimonytė.

„Pirmadienį grįšime visi į savo darbus, dirbsime toliau, o šiandien norėčiau visiems padėkoti, kad pasitikėjote, kad man atidavėte savo balsą. Matyt, kad po trijų su puse metų kadencija nepridėjo lengvumo kandidatuojant. Tačiau, prisimenant, kad buvo besistengiančių, kad I. Šimonytė nepatektų į antrą turą ir netgi tam kūrusių specialių strategijų ir buvo daug diskusijų apie tai, kad apskirtai į antrą turą man būtų sunku patekti, tai džiaugiuosi tuo, kad ir pavyko patekti, ir pavyko užtikrinti alternatyvą daliai Lietuvos rinkėjų“, – akcentavo ji.

Sekmadienio vakarą kalbėdama apie jai nepalankų rezultatą, pati I. Šimonytė kalbėjo neprisimenanti premjero, kuris būtų patekęs į antrąjį prezidento rinkimų turą.

„Bandžiau prisiminti kokį nors premjerą, kuris, dalyvaudamas rinkimuose, buvo į antrą turą patekęs – neprisiminiau. Bandžiau prisiminti kokį nors konservatorių ir irgi neprisiminiau. Kaip ten besusiklostytų tie galutiniai skaičiai, vis tiek tai yra didelis pasitikėjimas. Žmonės, kurie manimi tiki, man yra didžiausia motyvacija judėti pirmyn“, – pridūrė premjerė.

Suskaičiavus daugiau kaip du trečdalius antrojo prezidento rinkimų turo balsų, pirmauja perrinkimo siekiantis Gitanas Nausėda.

Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) duomenimis, suskaičiavus biuletenius 1650-iose iš 1895-ių apylinkių, G. Nausėda renka 77,17 proc. rinkėjų balsų. Jam oponuojanti premjerė I. Šimonytė kol kas sulaukė 21,28 proc. rinkėjų palaikymo.

VRK duomenys rodo, kad G. Nausėda pirmauja visose Lietuvos savivaldybėse.

ELTA primena, kad sekmadienį vyko antrasis prezidento rinkimų turas, kuriame, kaip ir prieš penkerius metus, susitiko perrinkimo siekiantis šalies vadovas G. Nausėda ir konservatorių kandidatė, premjerė I. Šimonytė.

Sekmadienį vykusio balsavimo metu gyventojai savo pilietinę valią reiškė gerokai pasyviau nei pirmajame rinkimų ture. Prieš dvi savaites prie balsadėžių atėjo 59,37 proc. gyventojų, o šį sekmadienį – 49,61 proc.

Prieš penkerius metus bendras aktyvumas pirmajame rinkimų ture siekė 56,46 proc., o pakartotiniame balsavime – 53,43 proc.

Premjerė paskambino G. Nausėdai ir pasveikino su pergale prezidento rinkimuose

Premjerė I. Šimonytė pripažinusi pralaimėjimą prezidento rinkimuose paskambino šalies vadovui G. Nausėdai ir pasveikino jį su pergale.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Inter

per paskutinius debatus ir išlindo tikras Šimonytės veidas... bandė dar vaidinti protingą ir einančią už žmogų, bet... tai ne jai. Išlindo ta kreiva šypsena ir visų neikinimas. Ačiū už pažangos (LGBT,narkotikų ir karo šaukimą), bet mums to nereikia.

M

Nieko ji nelenkia,tik bobutės labai palaiko,nusenusios.Nors šimonis išgyvens pralaimejimą,anūkas būtų neištvėręs.Visi už Nausedą,o argi galejo būti kitaip.Jei ,konservatoriai toliau vadovautų,šalies neliktų.

kaunietė

Debatai parodė, kad I. Šimonytė visa galva lenkia G. Nausėdą.TIKRA POLITIKĖ! Na, Nausėda nesitvardė, buvo netaktiškas, nedželtenmeniškas. Prastai atrodė, palyginus su Premjere. Tiesiog Premjerę galime sveikinti, sublizgėjus debatuose.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS