I. Šimonytė: Rusijos agresija ir padėtis Baltarusijoje primena būtinybę stiprinti gynybą | Diena.lt

I. ŠIMONYTĖ: RUSIJOS AGRESIJA IR PADĖTIS BALTARUSIJOJE PRIMENA BŪTINYBĘ STIPRINTI GYNYBĄ

  • 14

Briuselyje su darbo vizitu viešinti ministrė pirmininkė Ingrida Šimonytė ketvirtadienį susitiko su NATO generaliniu sekretoriumi Jensu Stoltenbergu.

Susitikime, kaip praneša Vyriausybės spaudos tarnyba, buvo aptarti regiono bei Aljanso saugumo iššūkiai, santykiai su Rusija ir kiti aktualūs klausimai.

„NATO, kaip kolektyvinės gynybos Aljansas, yra esminis Lietuvos saugumo garantas, o dabartinėje saugumo aplinkoje sąjungininkų buvimas mūsų regione yra gyvybiškai svarbus“, – sakė premjerė.

Premjerė padėkojo už NATO priešakines pajėgas ir oro policijos misiją, prisidedančią prie Lietuvos ir viso regiono saugumo.

„Svarbu ir toliau stiprinti NATO gynybos ir atgrasymo priemonės siekiant užtikrinti Aljanso gebėjimą skubiai suteikti pastiprinimą krizės ar konflikto metu. Šios priemonės ypač svarbios atgrasant Rusiją, kuri kelia rimčiausią grėsmę mūsų regiono ir viso Aljanso saugumui bei stabilumui. Tebesitęsianti Rusijos agresija ir prastėjanti padėtis Baltarusijoje mums primena, kad taip pat privalome nuolat stiprinti atgrasymą ir gynybą“, – pabrėžė premjerė.

Anot ministrės pirmininkės, Lietuva nekeičia principinės nuostatos skirti 2 proc. šalies BVP gynybai, o iki 2030 m. planuoja investicijas į saugumą ir gynybą padidinti iki 2,5 proc.

Lietuva pritaria NATO atvirų durų politikos siūlymams, susijusiems su partnerystėmis, ir ypač parama Ukrainai ir Sakartvelui.

Taip pat aptartas netrukus, birželio 14 d., NATO būstinėje Briuselyje vyksiantis Aljanso susitikimas.

J. Stoltenbergui padėkota už paramą būsimam NATO viršūnių susitikimui Vilniuje 2023 metais.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (14)

Augis

Gal čia ožio nesantuokinė dukra? Kuklumu Inai nepasižymi, tokia pat nagla įr garbetroška.

jo

Šveiko kepures dar reiktu...

Nezurnalistas

Kas MP aprenge-"papuoshe"?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS