I. Šimonytė: S. Skvernelio Vyriausybės sprendimai lėmė sudėtingą situaciją per šventes | Diena.lt

I. ŠIMONYTĖ: S. SKVERNELIO VYRIAUSYBĖS SPRENDIMAI LĖMĖ SUDĖTINGĄ SITUACIJĄ PER ŠVENTES

Ministrė pirmininkė Ingrida Šimonytė teigia mananti, kad būtent nuėjusios Sauliaus Skvernelio vadovautos Vyriausybės sprendimai lėmė sudėtingą epidemiologinę situaciją šventiniu laikotarpiu Lietuvoje.

„Mes seniai ginčijomės su buvusia Vyriausybe, ar galėjo būti priimti sprendimai anksčiau, kurie būtų leidę šias šventes turėti mažiau įtemptas. Aš ir toliau manau, kad galėjo ir turėjo būti priimti. Bet jie nebuvo priimti“, – LRT radijui sakė premjerė, kartu pažymėdama, kad žvalgytis į jau darbą baigusios Vyriausybės sprendimus bent jau šiuo atžvilgiu nebereikėtų.

„Praeities dabar vis tiek nepakeisi. Tiesiog ateini ir sprendi čia ir dabar. Man atrodo, kad bandymas pakeisti praeitį yra visada mažai prasmingas užsiėmimas“, – pridūrė I. Šimonytė.

Aš ir toliau manau, kad galėjo ir turėjo būti priimti. Bet jie nebuvo priimti.

Tuo metu dar pastarąją savaitę ekspremjeras S. Skvernelis Delfi TV teigė nesutinkantis, kad šiuo metu nebevaldomą pandemijos siautėjimą Lietuvoje lėmė tai, kad jo vadovautas Ministrų Kabinetas įvesti antrąjį karantiną ryžosi tik lapkričio pradžioje.

Pasak S. Skvernelio, jo vadovaujama Vyriausybė epidemiologinę situaciją sekė atsakingai ir taikė kitus COVID-19 plitimą apriboti turėjusius instrumentus. Galiausiai, pažymėjo S. Skvernelis, sprendimas grįžti prie karantino režimo lapkričio pradžioje, o ne spalio mėnesį buvo priimtas konsultuojantis su ekspertais.

„Buvo didelės ir ilgos diskusijos pačioje Vyriausybėje. Tačiau ministrai priėmė tokį sprendimą įsiklausę medikų, mokslininkų, ekspertų nuomonės“, – interviu Delfi TV sakė S. Skvernelis.

Tačiau kieno konkrečiai rekomendacijomis remdamasi Vyriausybė nusprendė karantiną įvesti lapkričio mėnesį, o ne anksčiau, buvęs premjeras neatskleidė.

„Jūs nesate tardytoja, aš nesu apklausiamasis asmuo. Tie ekspertai, kurie dirbo su mumis, aš jiems visiems esu dėkingas ir dabar minėti pavardes aš neturiu jokio tikslo ir nematau prasmės“, – klausimą uždavusiai žurnalistei atsakė politikas.

Rašyti komentarą
Komentarai (18)

Ko

Neleisk policijai platint vyrusa tai jie kreše dokumentus imdami i rankas

Jo

"Profesionalų komanda "pavasarį įvedė griežtesnį karantiną prie 10 susirgimų per dieną,o kai tūkstančiai sirgo tai svajojo kaip terorizuos Lietuvą dar 4 metus

Gandragalviams

Skverno ir verygos neveiklos pasekmes jausime dar ilgai.Už tokį nusikalstamą neveiklumą,kad tik laimėti rinkimus,reikia teisti.Kinijoje tokie veikėjai jau būtų sušaudyti.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS