I. Šimonytė su paskyrimu pasveikino naująją Estijos premjerę K. Kallas | Diena.lt

I. ŠIMONYTĖ SU PASKYRIMU PASVEIKINO NAUJĄJĄ ESTIJOS PREMJERĘ K. KALLAS

  • 1

Premjerė Ingrida Šimonytė su naujos Vyriausybės suformavimu ir paskyrimu pasveikino Estijos ministrę pirmininkę Kają Kallas.

„Lietuvos ir Estijos santykiai yra puikūs, ir aš tikiu, kad ir toliau darysime viską, kad tai išliktų, nuolat telkdami dėmesį į dvišalių santykių stiprinimą ir bendradarbiavimą įvairiose tarptautinėse organizacijose bei forumuose“, – sakoma sveikinime.

Šiais metais Lietuva pirmininkauja Baltijos Ministrų Tarybai. Pasak I. Šimonytės, Lietuva sieks visų mūsų šalims ir visam regionui svarbių klausimų tęstinumo, įskaitant mūsų koordinuotą atsaką COVID-19 pandemijai, saugumą ir gynybą, skaitmeninę transformaciją, kovą su kibernetinėmis grėsmėmis ir dezinformacija, žaliąją darbotvarkę, laiku įgyvendinamus strateginius energetikos ir transporto projektus bei branduolinę saugą.

Atsižvelgdama į įvykius Baltarusijoje, Lietuva nori atkreipti ypatingą dėmesį į Baltarusijos žmonių palaikymo jų sunkioje kovoje siekiant laisvės ir demokratijos problemą. I. Šimonytė teigė tikinti, kad pavyks imtis praktinių iniciatyvų šiuo tikslu. Pirmąjį Baltijos ministrų pirmininkų susitikimą tikimasi surengti vasario pabaigoje arba kovo pradžioje.

Lietuvos Vyriausybės vadovė palinkėjo K. Kallas visokeriopos sėkmės einant naujas pareigas.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Spaliukas

Tegu pasikeicia vietom Pavadovauja estam nors pasijuoktume !

SUSIJUSIOS NAUJIENOS