I. Šimonytė su prezidentu EVT klausimo dar neaptarė: šiuo metu buvo svarbesnių temų | Diena.lt

I. ŠIMONYTĖ SU PREZIDENTU EVT KLAUSIMO DAR NEAPTARĖ: ŠIUO METU BUVO SVARBESNIŲ TEMŲ

  • 0

Premjerė Ingrida Šimonytė sako dar neturėjusi progos su prezidentu Gitanu Nausėda aptarti atstovavimo Europos Vadovų Tarybai (EVT) klausimo po to, kai pastarąją savaitę raštu informavo šalies vadovą apie savo poziciją dėl Lietuvos atstovavimo EVT.

„Neturėjau galimybės su prezidentu šiomis dienomis kalbėtis, apie tai tikrai nekalbėjome. Manau, kad šiuo metu buvo svarbesnių temų“,– trečiadienį po Vyriausybės posėdžio žurnalistams sakė I. Šimonytė.

Praėjusią savaitę Vyriausybės vadovė teigė, kad yra parašiusi šalies vadovui laišką, kuriame deklaravo savo poziciją dėl trintis tarp Prezidentūros ir konservatorių įplieskusio Lietuvos atstovavimo EVT klausimo.

Pastarąją savaitę Prezidentūra tvirtino, kad šalies vadovas G. Nausėda šį klausimą su premjere aptars artimiausio judviejų susitikimo metu.

Pastaruoju metu klausimas, ar prezidentas turėtų toliau tęsti atstovavimą EVT, sukėlė nemažas diskusijas tarp Prezidentūros ir kai kurių konservatorių atstovų. Pastarieji tvirtina, kad į EVT turėtų važinėti ir premjerė, nes, pasak jų, ten yra sprendžiami ir Vyriausybės prerogatyvoje esantys klausimai. Prezidentūra iki šiol tvirtino nematanti pagrindo keisti susiklosčiusią tvarką, kuomet Lietuvai EVT atstovauja tik prezidentas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS