I. Šimonytė tikisi ilgalaikio ir tvaraus Armėnijos-Azerbaidžano konflikto sprendimo | Diena.lt

I. ŠIMONYTĖ TIKISI ILGALAIKIO IR TVARAUS ARMĖNIJOS-AZERBAIDŽANO KONFLIKTO SPRENDIMO

  • 6

Premjerė Ingrida Šimonytė Miuncheno saugumo konferencijoje  susitikusi su Armėnijos ministru pirmininku Nikolu Pašinianu pabrėžė ilgalaikio ir tvaraus Armėnijos-Azerbaidžano konflikto sprendimo ir Europos Sąjungos (ES) kaip tarpininkės vaidmens taikos procese svarbą, sekmadienį pranešė Vyriausybės spaudos tarnyba.

I. Šimonytė išreiškė viltį, kad visavertės ES stebėjimo misijos Armėnijoje (EUMA) įsteigimas prisidės prie padėties pasienyje stabilizavimo ir tarpusavio pasitikėjimo didinimo.

Kaip nurodoma pranešime, I. Šimonytė pabrėžė ES ir Armėnijos visa apimančios sustiprintos partnerystės susitarimo įgyvendinimo ir glaudesnių ES-Armėnijos santykių svarbą bei pakartojo Lietuvos pasirengimą toliau dalintis Lietuvos ekspertize ir parama įgyvendinant reformas.

Susitikimo metu aptarta saugumo situacija Pietų Kaukaze, Armėnijos-Azerbaidžano taikos procesas, Rusijos karas prieš Ukrainą, Europos Sąjungos ir Armėnijos bendradarbiavimas, Armėnijos demokratinių reformų darbotvarkė.

Lietuvos ir Armėnijos premjerai  tai pat aptarė Rusijos karą prieš Ukrainą, paramos Ukrainai klausimus bei pabrėžė dviejų demokratinių valstybių, Lietuvos ir Armėnijos, bendradarbiavimo svarbą.

I. Šimonytė dalyvauja Miuncheno saugumo konferencijoje, kurios metu kalbės sesijoje skirtoje Europos strateginio suvereniteto temai.

Miuncheno saugumo konferencija – didžiausia kasmetinė saugumo konferencija, kurioje dalyvauja pasaulio valstybių vadovai, akademinio ir verslo pasaulio atstovai. Šių metų konferencija rengiama 59-ąjį kartą.

GALERIJA

  • I. Šimonytė tikisi ilgalaikio ir tvaraus Armėnijos-Azerbaidžano konflikto sprendimo
  • I. Šimonytė tikisi ilgalaikio ir tvaraus Armėnijos-Azerbaidžano konflikto sprendimo
  • I. Šimonytė tikisi ilgalaikio ir tvaraus Armėnijos-Azerbaidžano konflikto sprendimo
L. Penek / Vyriausybės kanceliarijos nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Fufaika

Vienas iš patikimiausių būdų užbaigti šias beprasmes, dviejų nereikšmingų valstybių peštynes yra priimti jas į Nato. Per 80 metų jokios Nato šalys tarpusavyje nekariavo ir niekada Nato šalis nebuvo užpulta. Jei Ukraina būtų buvus Nato šalis, šio karo nebūtų buvę. Nebūtų įvykusi Buča, prievartavimai, žudymai, deportacijos, griovimai. Būtų buvę daug purslų iš Rusijos pusės, bet nebūtų dabar rusofobijos pasaulyje, nebūtų Rusijos sportininkai išmesti iš visų varžybų, ir nebūtų atsisakyta rusiškų dujų bei naftos. O dabar kelio nėra atgal. Led tronulsia, gospoda.

ČIA NE ŠIMONYTĖS PROTUI

Net 70 metų, kai Armėnija ir Azerbaidžanas buvo TSRS sudėtyje - nebuvo jokio klausimo kad tarp jų kiltų koks karas. Kodėl šiandien, kai abi valstybės "laisvos" ir "nepriklausomos" visą laiką laviruoja ant karo slenksčio? Matomai, kaip ir Baltijos šalys, jos nemoka gyventi be šeimininko kieto botago. Tiesiog dar nepribrendo...

Klpd.

O kodėl čia toks Armėnijos-Adzerbaidžano konflikto susidomėjimas ištiko mūsų premjerę? Tiek laiko vyko o tik dabar pradėjo kažko tikėtis? ,,Kokiu šonu" šioje istorijoje Lietuva? Gal vėl dėl to paskelbsim nepaprastąją padėtį? :D) Nepagaunu esmės
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS