Į šimtmečio Dainų šventę atvyksta Baltijos šalių ir Ukrainos parlamentų vadovai | Diena.lt

Į ŠIMTMEČIO DAINŲ ŠVENTĘ ATVYKSTA BALTIJOS ŠALIŲ IR UKRAINOS PARLAMENTŲ VADOVAI

  • 0

Į šimtmečio Lietuvos dainų šventę atvyksta Baltijos šalių ir Ukrainos parlamentų vadovai.

Anot Seimo valdyboje priimto sprendimo, šeštadienį Dainų šventėje turėtų dalyvauti Latvijos parlamento pirmininkė Daiga Mierina (Daiga Mierinia), Ukrainos parlamento pirmininko pavaduotoja Olena Kondratiuk, Lenkijos Senato pirmininkė Malgorzata Kidawa-Blonska (Malgožata Kidava-Blonska), Estijos Rygikogo pirmininko pavaduotojas Toomas Kivimagi (Tomas Kivimegis).

Lietuvoje taip pat lankysis Baltijos Asamblėjos atstovų delegacijos iš Estijos, Latvijos, Jungtinių Valstijų Kongreso ir Latvijos Saeimos Bendradarbiavimo su Lietuvos Seimu skatinimo grupės narių delegacijos.

Kaip BNS informavo Seimo pirmininkės Viktorijos Čmilytės-Nielsen atstovė spaudai Ilona Petrovė, parlamento vadovė šeštadienio rytą susitiks su Lenkijos ir Ukrainos atstovais Liublino trikampio formatu. Vėliau vyks dvišaliai Lietuvos parlamento vadovės pirmininkės susitikimai su Lenkijos Senato maršalka ir Ukrainos Aukščiausiosios Rados pirmininko pavaduotoja.

Vilniuje šeštadienį vyks jubiliejinės Dainų šventės baigiamieji renginiai – eitynės iš Vilniaus Katedros aikštės į Vingio parką ir ten vyksiantis Dainų dienos koncertas „Kad giria žaliuotų“. Specialiai Dainų dienai pastatytoje parko estradoje pasirodys 12 tūkst. atlikėjų.

Dainų diena „Kad giria žaliuotų“ apibendrins visą šimtmetį mininčios Dainų šventės savaitę.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS