Informacinės visuomenės plėtros komitetas jungiamas prie Ekonomikos komiteto | Diena.lt

INFORMACINĖS VISUOMENĖS PLĖTROS KOMITETAS JUNGIAMAS PRIE EKONOMIKOS KOMITETO

  • 0

2016-2020 metų kadencijos Seime turėtų dirbti 15 komitetų - tiek pat, kiek ir ankstesnėje kadencijoje, nes Seimo vadovybė antradienį persigalvojo - Informacinės visuomenės plėtros komitetas bus prijungiamas prie Ekonomikos komiteto, o Švietimo, mokslo ir kultūros komitetas bus dalijamas į dvi dalis įkuriant naują Kultūros komitetą.

Toks sprendimas antradienį buvo priimtas Seimo Seniūnų sueigoje.

„Jo (komiteto - BNS) tikriausiai iš viso nebus. Mes, atrodo, bendrą sutarimą randame, kad jo nereikia. Ir dabar visų frakcijų pasirinkimas yra tai, kad jį prijungti prie Ekonomikos komiteto. (...) Tikiuosi, kad bus bendru sutarimu nutarta, kad Informacinės visuomenės plėtros komitetas bus prijungtas prie Ekonomikos komiteto“, - po Seniūnų sueigos posėdžio BNS sakė „valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis.

Jis taip pat informavo, kad pagal šį Seniūnų sueigos sprendimą bus pakeistos Seime jau registruotos Seimo Statuto pataisos dėl komitetų kiekio.

Šią savaitę Seimo posėdžių sekretoriate užregistruotos Seimo Statuto pataisos, kurias teikia valstiečiai Rima Baškienė ir Ramūnas Karbauskis bei socialdemokratai Irena Šiaulienė ir Juozas Olekas, kuriomis siūloma  išsaugoti ir Informacinės visuomenės plėtros komitetą - tik jį siūlyta pervadinti į Inovacijų ir technologijų komitetą.

R.Karbauskis, be kita ko, pranešė, kad keisis ir komitetuose dirbančių parlamentarų kiekis. Galutinis sprendimas dėl to bus priimtas dar šią savaitę.

„Rytoj bus neeilinis (nenumatytas Seimo plenarinis posėdis - BNS) posėdis ir paaiškės“, - sakė R.Karbauskis, paklaustas, kada paaiškės komitetų sudėtys.

R.Karbauskis neatmeta galimybės, kad kai kuriuose komitetuose dirbs mažiau parlamentarų negu dabar.

„Mažiukuose bus po 7,  o kituose po 10“, - sakė R.Karbauskis.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS