Informacinės visuomenės plėtros komitetas nebus naikinamas | Diena.lt

INFORMACINĖS VISUOMENĖS PLĖTROS KOMITETAS NEBUS NAIKINAMAS

  • 0

2016-2020 metų kadencijos Seime turėtų dirbti 16 komitetų - vienu daugiau nei ankstesnėje kadencijoje.

Švietimo, mokslo ir kultūros komitetas bus dalijamas į dvi dalis įkuriant naują Kultūros komitetą, taip pat ketinama išsaugoti ir Informacinės visuomenės plėtros komitetą.

Seimo posėdžių sekretoriate užregistruotos atitinkamos Seimo Statuto pataisos, kurias teikia valstiečiai Rima Baškienė ir Ramūnas Karbauskis bei socialdemokratai Irena Šiaulienė ir Juozas Olekas.

Kaip BNS sakė kandidatė į Seimo vicepirmininkes „valstietė“ R.Baškienė, atsisakoma ankstesnių planų Informacinės visuomenės plėtros komitetą prijungti prie Ekonomikos komiteto.

„Koalicijos partneriai iškovojo (kad komitetas nebūtų naikinamas - BNS),“ - teigė R.Baškienė. Tačiau ji negalėjo dar pasakyti, kam - „valstiečiams“ ar socialdemokratams - priklausys šio komiteto pirmininko postas.

Be to, Informacinės visuomenės plėtros komitetą siūloma pervadinti į Inovacijų ir technologijų komitetą. Pasak socialdemokratų frakcijos vadovės Irenos Šiaulienės, frakcija, siūlysianti pastarojo komiteto pirmininką, paaiškės antradienį.

Statuto pataisos numato, kad Inovacijų ir technologijų komitetas bus atsakingas už rengimą tų projektų, kurie bus susiję su informacine visuomene, skaitmenine ekonomika, inovacijomis, technologine pažanga, valstybės technologinį modernizavimu, komunikacijų valdymu.

Kultūros komitetui turėtų vadovauti „valstiečių“ lyderis R.Karbauskis.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS