Ispanijos užsienio reikalų ministrė: sankcijos Baltarusijai yra pagarbos demokratijai ženklas | Diena.lt

ISPANIJOS UŽSIENIO REIKALŲ MINISTRĖ: SANKCIJOS BALTARUSIJAI YRA PAGARBOS DEMOKRATIJAI ŽENKLAS

Trečiadienį Lietuvoje viešinti Ispanijos užsienio reikalų ministrė Arancha González Laya teigė, kad Europos Sąjungos taikomos sankcijos Baltarusijai yra pagarbos demokratijai ženklas.

Atsakydama, ar Europos Sąjungai nereikėtų imtis griežtesnių priemonių dėl Baltarusijoje vykdomų pažeidimų, ministrė sakė, kad Ispanijos valstybė pasisako už demokratijos ir žmogaus teisių užtikrinimą tiek Europos Sąjungoje, tiek kaimyninėse šalyse. Todėl Ispanija rems visas Europos Sąjungos iniciatyvas.

„Situacija Baltarusijoje yra blogėjanti. Tai nėra geopolitinis klausimas, tai yra pagarbos klausimas demokratijai ir žmogaus teisėms Baltarusijoje. Taip, kaip mums rūpi demokratija ir žmogaus teisės Europos Sąjungos valstybėse, taip mums rūpi demokratija ir žmogaus teisės kaimyninėse šalyse, ypač, kai žmonės Baltarusijoje masiškai prašo palaikyti demokratiją, todėl mes palaikysime bet kokią Europos Sąjungos priemonę skatinti demokratiją ir žmogaus teises Baltarusijoje“, – teigė Ispanijos užsienio reikalų ministrė.

Ispanija pasitiki visomis ES vakcinomis, net jei tai būtų ir „Sputnik V“

Paklausta, kokia yra Ispanijos valstybės pozicija dėl „Sputnik V“ vakcinos, ar valstybė būtų linkusi ja vakcinuoti šalies gyventojus, jei ši vakcina būtų patvirtinta ES, ministrė komentavo, kad Ispanijos valstybė pasitiki visomis ES autorizuotomis vakcinomis.

„Pirmiausia, mums rūpi Europos Sąjungos nuomonė. Europos Sąjungos medicinos institucijos kol kas yra patvirtinusios, kad „AstraZeneca“ vakcina yra saugi, todėl mes ir toliau vakcinuosimės su šia vakcina“, – žurnalistams spaudos konferencijoje sakė ministrė.

„Mes pasitikime ekspertais, patarimais, grįstais mokslu, ir Europos Sąjungos medicinos agentūromis. Tai yra pagrindiniai kriterijai „AstraZeneca“ ar kitai vakcinai, kurią naudosime“, – tęsė Ispanijos užsienio reikalų ministrė.

Trečiadienį Lietuvoje viešinti Ispanijos užsienio, Europos Sąjungos (ES) reikalų ir bendradarbiavimo ministrė Arancha González Laya džiaugėsi, kad netrukus Lietuva ir Ispanija minės 100-ąsias diplomatinių santykių metines, todėl, jos teigimu, tai buvo viena iš jos pirmojo oficialaus vizito į Lietuvą priežasčių.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Nuomonė

Kvaila ispaniška višta ir tiek. Vieno proto su mūsų broileriu.

šiaip

įdomu,ar Druskininkų atleisti sanatorijos darbuotojai ir pritaria toms sankcijoms?Apie žodžio laisvę geriau patylėtų,nėi vienoj šaly valdžia nemėgsta teisybės,jei net buvusį Amerikos prezidentą užblokuodavo...

Anonimas

Kada suteiksit nepriklausomybę Katalūnijai ? Kada paleisit politinius kalinius ? Atvažiavo fašistinė kvaiša pamokyti demokratijos....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS